Skip to content

Nike Air Max 1 'Crepe Hemp' - 2022

FD5088-200
86% upvoted
15 september 2022 11:55

Sneakerjagers en Jonas Cozone komen met exclusieve giveaway

Sneakerjagers en Jonas Cozone komen met exclusieve giveaway

Sneakerjagers en Jonas Cozone komen met een te gekke giveaway. Vanaf donderdag 15 september 2022 tot en met woensdag 21 september 2022 kun je kans maken op een gesigneerde exclusieve Sneakerjagers x Jonas Cozone print en een paar ‘Crepe Hemp’ Nike Air Max 1 in jouw maat! Wil jij één van deze prijzen winnen? Lees dan vooral verder!

Jonas Cozone

Cozone is een Belgische illustrator die bekend staat om zijn kleurrijke cartoons met een kenmerkende stijl. Hij maakt gebruik van verschillende dieren die Air Max sneakers en vintage streetwear dragen, wat volledig in zijn stedelijke thematiek past. Zijn passies als tekenen, sneakers, fashion en straatcultuur worden allemaal weergegeven in zijn art. Door deze unieke stijl is hij zeker geen onbekende in de scene.

giveaway
Sneakerjagers

Giveaway

Met dank aan Jonas Cozone en StockX is de eerste prijs die wij zullen weggeven een gesigneerde exclusieve Sneakerjagers x Jonas Cozone print en een paar Crepe Hemp Nike Air Max 1 in jouw maat. Maar hier blijft het niet bij! Er zal ook een tweede prijs zijn die bestaat uit een gesigneerde exclusieve Sneakerjagers x Jonas Cozone print.

Wil jij nou kans maken op één van deze prijzen? Let dan nu goed op! Het enige wat je hoeft te doen is de Sneakerjagers app te downloaden. Heb je de Sneakerjagers app al gedownload? Dan is het voor jou alleen nog maar gemakkelijker om kans te maken.

Ga naar de app en vind de giveaway banner in de release sectie, vervolgens klik je op de banner en doorloop je de stappen die worden aangegeven. Heb je alle stappen doorlopen? Dan maak je vanaf nu kans op een gesigneerde exclusieve Sneakerjagers x Jonas Cozone print en een paar Crepe Hemp Nike Air Max 1.

De giveaway loopt van donderdag 15 september 2022 12:00 uur tot en met woensdag 21 september 2022 12:00 uur. Hou vooral op donderdag 22 september 2022, de Sneakerjagers Instagram in de gaten, daar hoor je of jij één van de gelukkige winnaars bent. Terms & conditions >>

Waar wacht je nog op? Ga snel naar de Sneakerjagers app! Het team van Sneakerjagers wenst jullie veel succes met de giveaway!

1 september 2022 10:38

De Nike Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ heeft een release datum

De Nike Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ heeft een release datum

De langverwachte Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ heeft een releasedatum gekregen. De colorway werd in 2004 geïntroduceerd en valt op door zijn unieke gebruik van materialen. Nu, meer dan 15 jaar later, keert de sneaker terug tijdens de 35th anniversary van de Air Max 1. De ‘Crepe Hemp’ wordt op 15 september 2022 gereleased.

Eind 2021 kwam het nieuws dat de ‘Crepe Hemp’ colorway zou terugkeren. De colorway is sinds zijn release in 2004 een geliefde bij veel Air Max 1 enthousiasten. Zoals de naam al doet vermoeden, is het bovenwerk van hemp gemaakt, ook wel bekend als jute. Dit in combinatie met de turquoise details geeft de sneaker zijn unieke look.

Nu keert de colorway terug en heeft Nike de officiële releasedatum bekend gemaakt. De Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ zal op 15 september 2022 bij Nike en verschillende retailers te verkrijgen zijn. In tegenstelling tot zijn voorganger, heeft deze variant jute details gekregen.

Omdat het jute bovenwerk van de ‘Crepe Hemp’ uit 2004 snel versleet, heeft zijn opvolger een woven upper gekregen. De mudguard is van suède en kleurt bruin. De overlays kleuren lichtbruin en zijn, evenals de mudguard, van suède. Op het middenpaneel is de Swoosh geplaatst. Deze kleurt hier lichtblauw.

Evenals zijn voorganger wordt ook de vernieuwde variant ondersteund door een crep buitenzool. Dit geeft de sneaker een retro uitstraling en maakt het design compleet. Nike brandings verschijnen op de tong en hiel. De Nike Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ dropt op 15 september 2022. Klik op de knop hieronder voor een overzicht met de release details via onze releasekalender.

Nike Air Max 1 Crepe Hemp
Nike Air Max 1 Crepe Hemp
Nike Air Max 1 Crepe Hemp
Nike Air Max 1 Crepe Hemp
Door: Lotte
Foto credits:Asphaltgold
7 juli 2022 12:11

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ keert terug in 2022

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ keert terug in 2022

In 2022 viert Nike het 35-jarige bestaan van de Air Max 1. Dit is ook terug te zien aan het aantal AM1’s die in het jaar zijn uitgekomen. Nu kunnen we daar ook de Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ bij tellen. Deze werd voor het eerst uitgebracht in 2004, maar keert nu, meer dan 18 jaar later, terug.

Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ is bekleed in verschillende aarde tonen met frisse mint details. Op het bovenwerk zit een basis van geweven hemp. Het middenpaneel is bekleed in suède overlays die een tan kleur hebben. De mudguards zijn ook van suède en kleuren bruin.

Mint details zijn te vinden op de leren Swoosh, de branding op de hak en de Air bubble. De witte midsole biedt een frisse break van het aarde-kleurige bovenwerk. Als laatste zit er nog een gum gekleurde crepe outsole onder de schoen.

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ zal aan het eind van het jaar verkrijgbaar zijn. Een exacte datum is echter nog niet bekend. Houd dus vooral de releasekalender in de gaten voor verdere release informatie.

Air max 1
Door: Robbert
Foto credits:Nike
27 december 2021 15:00

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ komt terug in 2022

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ komt terug in 2022

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ uit 2004 komt terug in 2022. De Air Max 1 viert in 2022 zijn 35th Anniversary en viert dit met de terugkeer van de ‘Hemp’. De sneaker heeft een bruine upper en deze is van jute. Het paartje heeft nog geen officiële release datum, maar wordt in 2022 verwacht.

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ werd voor het eerste gereleased in 2004. De sneaker had een opvallende look en waren de toebox en kraag gemaakt van jute. Dit maakte het een erg uniek paartje. De mudguard kleurde donkerbruin en de crepe zool maakte het paartje af. Nu komt dit geliefde model terug.

De vernieuwde ‘Hemp’ deelt dezelfde ‘Burlap’ upper. De overlays bij de hiel en op het middenpaneel zijn van leer en kleuren lichtbruin. Ook bij de veterogen komt een lichtbruin leren element terug. De mudguard kleurt donkerbruin en is van suède.

Op het middenpaneel is een aqua blauwe Swoosh gezet. Deze was ook terug te zien op de variant uit 2004. De ‘Crepe’ buitenzool komt ook op deze variant terug en maakt het paartje af. Op het label op de tong is het Nike Air logo gezet. Deze komt ook terug op de hiel. De Air Unit kleurt bruin en combineert goed met de upper van de sneaker.

De Air Max 1 werd in 1987 ontworpen door Tinker Hatfield en viert komend jaar zijn 35-jarige bestaan. Dit viert Nike met de terugkeer van de ‘Hemp’, dat bij sneakerfanaten een erg gewild model is. Het model heeft nog geen officiële releasedatum. Wel wordt de sneaker in 2022 verwacht.

Nike Air Max 1 Crepe 'Hemp'
Door: Lotte
Foto credits:House Of Heat

Productdetails

StylecodeFD5088-200
MerkNike
ModelNike Air Max 1
ColorwayMedium Brown/Mint Foam/Mushroom/Muslin
KleurBruin
DoelgroepMannen, Vrouwen
Releasedatum15-09-2022
Beoordeling8.6 / 10 (1735 stemmen)
Gepubliceerd
Bijgewerkt
De Nike Air Max 1 'Hemp' is een klassieke AM1 die in 2022 een retro release kreeg. Dit keer geen 1 op 1 retro maar een nieuwe uitgave met een aantal verschillen.

Een van de 'vervelende' aspecten aan de originele Air Max 1 was het materiaal op de neus, dit sleet namelijk zeer snel en ging ook snel kapot. Op de '22 versie zien we dan ook een ander soort materiaal, dat er wel op lijkt. De overlays zijn van leer gemaakt en het kleine stuk op de voorvoet is van canvas. De mudguard is donkerbruin gekleurd en is gemaakt van suede. Net als het origineel uit '04 heeft ook deze sneaker weer een crep outsole. De Nike Air Max 1 'Crepe Hemp 2022' heeft qua kleuren net wat andere tinten dan de '04 versie, dit is juist verfrissend en laat het origineel in zijn waarde.
Nike Air Max 1 'Crepe Hemp' - 2022 FD5088-200
1,2K
sep.
15
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date