Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 14 beste sneakerwinkels in Parijs

14 oktober 2024 17:00
Sneaker Shopping City Guide: de 14 beste sneakerwinkels in Parijs

Parijs, de stad van de liefde (en de beste sneakerwinkels). Of je nu komt voor de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, of liever de Champs-Élysées afstruint, Parijs heeft voor ieder wat wils, al zijn het vooral de sneakerliefhebbers die hier het gelukkigst zullen zijn.

Met winkels van namen als Supreme, Sneakersnstuff, KITH, en Stüssy, om er slechts een paar te noemen, is Parijs een walhalla voor iedereen die van sneakers en kleding houdt.

Sneakerjagers’ eigen Tom en Mats werden eropuit gestuurd door NS International om de hotspots van Parijs te bezoeken. In deze Sneaker Shopping City Guide bezoeken ze hun favoriete stores en geven ze zelfs een paar foodspot tips!

1. Solebox

solebox Paris
Foto’s Sneakerjagers
solebox Paris

Na een comfortabele treinreis startten Tom en Mats hun dag bij Solebox. Afgelopen zomer opende de winkel voor het eerst haar deuren in Parijs, na eerder vestigingen geopend te hebben in steden als Amsterdam, Barcelona, Berlijn en Brussel. Elke Solebox-winkel heeft een eigen concept, zo ook deze.

solebox Paris

De winkel is niet te missen, met zijn gele gevel die inspiratie haalt uit klassieke Parijse brasseries. Naast een uitgebreid assortiment aan sneakers, kleding en accessoires, heeft Solebox Parijs ook een eigen café en een loungeplek op de tweede verdieping, speciaal ontworpen voor events en talks. Een must-visit!

Adres: 31 Place du Marché Saint-Honore, 75001 Parijs⁠
Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 11:00 uur tot 19:00 uur.
Instagram: @solebox

2. Starcow

Starcow Paris

Na een welverdiend kopje koffie bij Café Inn in de Solebox winkel, stond de winkel Starcow als volgende op de planning. De winkel ligt tussen het Centre Pompidou en het Musée du Louvre en is een spot die je niet mag missen. Starcow is al jaren een hotspot voor liefhebbers van sneakers, streetwear en sport, wat recent werd beloond met een samenwerking met Saucony.

Starcow Paris
Starcow Paris

De winkel heeft naast een breed aanbod aan sneakers ook kleding van merken als Stüssy, The North Face, Patta en vele anderen. Het interieur heeft een warme, huiselijke sfeer met natuurlijke accenten, wat het een plek maakt waar je gemakkelijk uren kunt rondneuzen.

Adres: 62 Rue Saint-Honoré, 75001 Parijs
Openingstijden: Maandag: 14:00 uur tot 19:00 uur. Dinsdag t/m zaterdag: 11:00 uur tot 19:00 uur. Gesloten op zondag.
Instagram: @starcowparis

Centre Pompidou

Oké, het is misschien geen winkel, maar het Centre Pompidou mag niet ontbreken als tussenstop. Het Centre Pompidou, officieel het Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou, is een centrum voor moderne kunst in Parijs. Het gebouw heeft een opvallende architectuur die als inspiratiebron diende voor de Nike Air Max 1.

Tinker Hatfield, de ontwerper van het iconische silhouet, werd geïnspireerd door het gebouw dat zijn constructie aan de buitenkant zichtbaar maakte. Deze eigenschap vertaalde Hatfield naar de Air Max 1, de eerste sneaker met een zichtbare Air-unit.

Centre Pompidou
Centre Pompidou

Adres: Place Georges-Pompidou, 75004 Parijs
Openingstijden: Vrijdag t/m maandag en woensdag van 11:00 uur tot 21:00 uur. Dinsdag gesloten en donderdag van 11:00 uur tot 23:00 uur.

3. Footpatrol

Na deze ietwat sentimentele tussenstop vervolgde de jacht op sneakers met als volgende stop: Footpatrol. De Londense retailer kreeg in 2018 een vestiging in het Le Marais district, een populaire buurt in Parijs om te winkelen. De store heeft een moderne uitstraling met muren vol sneakers van uiteenlopende merken.

Footpatrol Paris
Footpatrol Paris

Naast het hebben van een uitgebreide collectie dient de winkel ook als ontmoetingsplaats voor sneakerliefhebbers in en rondom Parijs, en worden hier geregeld events georganiseerd.

Adres: 45 Rue du Temple, 75004 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag van 14:00 uur tot 19:00 uur.
Instagram: @footpatrol_paris

4. Naked CPH

Naked Copenhagen Parijs

Op drie minuten lopen van Footpatrol bevindt zich een van Mats’ persoonlijke favorieten: Naked Copenhagen. De winkel richt zich voornamelijk op dames en heeft een uitgebreide collectie van sneakermerken als ASICS, Salomon, Adidas, Dr. Martens en New Balance.

Daarnaast vind je er ook collecties van designers als Jacquemus, Martine Rose, Wales Bonner en Andersson Bell.

Naked Copenhagen
Naked Copenhagen

De winkel heeft een unieke uitstraling. Het historische pand combineert een fris interieur met zachte, subtiele botergele details. Zeker het bezoeken waard.

Adres: Gare St Lazare, 75009 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 11:00u tot 20:00 uur. Zondag: 11:00 uur tot 19:00 uur.

5. Stüssy

Op een steenworp afstand bevindt zich een van de flagshipstores van Stüssy. Het in Californië opgerichte merk heeft slechts een aantal vestigingen in Europa, waaronder die in Amsterdam, Milaan, Madrid en Londen.

Net als in andere Stüssy stores is het filmen of fotograferen niet toegestaan, maar als we Tom en Mats moeten geloven, was ook deze winkel zeker het checken waard.

Adres: 44 Rue du Temple, 75004 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 11:00 uur tot 19:30 uur. Op zondag van 14:00 uur tot 19:00 uur.

6. Carhartt

Naast Stüssy is er ook een Carhartt winkel gevestigd. De winkel heeft een breed assortiment aan kleding, gear, accessoires en zelfs huisartikelen, verdeeld over twee verdiepingen. Het interieur heeft een strak en industrieel design, maar ook hier mocht er niets worden vastgelegd.

De vestiging richt zich voornamelijk op de mannencollectie, maar ook voor dames heeft Carhartt enkele vestigingen in Parijs (66 Rue Saint-Honoré).

Adres: Rue du Four, 75006 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 11:00 uur tot 19:30 uur. Op zondag van 14:00 uur tot 19:00 uur.

7. Supreme

Het New Yorkse streetwearlabel Supreme heeft slechts een aantal winkels over de hele wereld, en een daarvan is gevestigd in hartje Parijs. In de store vind je de laatste drops van Supreme: van kledingstukken tot accessoires en decks. De winkel heeft een moderne uitstraling, met op de muur een uniek artwork, speciaal gemaakt voor Supreme. Een must-visit, althans volgens Tom.

Adres: 20 Rue Barbette, 75003 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag: 12:00 uur tot 18:00 uur.
Instagram: @supremenewyork

8. Dover Street Market

Dover Street Market Paris

Een andere parel van een winkel is Dover Street Market. Met een uitgebreid aanbod aan high-end merken zoals Comme des Garçons, Prada, JW Anderson, Junya Watanabe en Bottega Veneta, is het interieur van de winkel misschien nog indrukwekkender dan het assortiment.

Bij aankomst was de ‘stoelen-stellage’, speciaal ontworpen door Tadashi Kawamata, niet te missen. In het verleden heeft de store vaker grote installaties en kunstwerken tentoongesteld, dus ook voor kunstliefhebbers is deze store zeker een aanrader.

Adres: 3537 Rue des Francs Bourgeois, 75004 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag: 12:00 uur tot 19:00 uur.
Instagram: @doverstreetmarketparis

9. Nike Lab

Om het hoekje bij Dover Street Market is de vestiging van Nike Lab te vinden, een tamelijk kleine winkel die zich voornamelijk richt op innovatie en de geschiedenis van het merk. Later zullen Mats en Tom ook nog de Nike House of Innovation bezoeken, dus mocht je tijdnood hebben, raden we die winkel aan. Toch is Nike Lab ook zeker het bezoeken waard.

Adres: 12 Rue des Hospitalières Saint-Gervais, 75004 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 10:30 uur tot 19:30 uur. Op zondag gesloten.

10. Larry Deadstock

In het hart van Parijs bevindt zich Larry Deadstock, een resellstore opgericht door Julien Ojea. De winkel is klein van formaat, maar groot in aanbod. Larry Deadstock heeft naast de laatste releases ook zeldzame OG grails, Bearbricks en eigen merchandise. In 2023 lanceerde de store bovendien het boek ‘1,000 Deadstock Sneakers’, dat eveneens in de winkel verkrijgbaar is.

Op het Instagram-account @larrydeadstock toont de shop wekelijks welke sneakers er binnenkomen. Naast de huidige locatie aan de Rue de Saintonge heeft de store sinds 2023 ook een spot in het warenhuis Printemps Haussmann & Deauville, met voornamelijk damessneakers.

Adres: 65 Rue de Saintonge, 75003 Parijs
Openingstijden: Maandag gesloten. Dinsdag tot en met donderdag van 14:00 uur tot 19:00 uur. Vrijdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 19:00 uur.
Instagram: @larrydeadstock

Sonny’s Pizza

Een gevulde eerste dag in stijl afsluiten doe je bij een van de beste pizzatenten van Parijs: Sonny’s Pizza. Op een korte wandeling vanaf Larry Deadstock is dit kleine pizzatentje te vinden. Sonny’s Pizza is een bekend begrip onder de lokale bevolking, met een menu dat nooit teleurstelt.

Hier sloot het Sneakerjagers team de eerste dag af met de benodigde drankjes (en gratis dessert). Een geslaagde eerste dag!

Adres: 5 Rue de la Fontaine au Roi, 75011 Parijs
Openingstijden: Dagelijks open van 12:00 uur tot 14:30 uur en 19:30 uur en 23:00 uur.
Instagram: @sonnyspizza_paris

Fluffy’s – Bakery et brunch

Een nieuwe ochtend is aangebroken, en hoe kun je beter de dag beginnen dan met een ontbijt bij Fluffy’s – Bakery et Brunch (@fluffysparis).Dit kleine, schattige tentje in de buurt van het Choco-Story Paris – Musée du Chocolat heeft een uitgebreid menu met zelfgemaakte broodjes, koekjes, pancakes en sandwiches.

Na weer voldoende opgeladen te zijn, vertrok het Sneakerjagers-team op dag twee naar de eerste stop: Sneakersnstuff.

Adres: 44 Rue de Cléry, 75002 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 16:30 uur. Op zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur.

11. Sneakersnstuff

Sneakersnstuff is een Zweedse sneakerretailer die dit jaar 25 jaar bestaat. Deze mijlpaal viert de store uitgebreid met diverse samenwerkingen met Adidas, die elk te verkrijgen zijn in de vestiging in Parijs. De store heeft een uitgebreid assortiment en een modern, industrieel interieur met natuurlijke elementen.

Sneakersnstuff Paris
Sneakersnstuff Paris

Na elk hun genodigde shoppings gedaan te hebben, was het tijd om door te gaan naar de volgende winkel.

Adres: 95 Rue Réaumur, 75002 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 11:00 uur tot 19:00 uur. Gesloten op zondag.
Instagram: @sneakersnstuff.paris

12. KITH

KITH Paris

Misschien wel de meest iconische sneakerwinkel in Parijs: KITH. De store werd in 2021 geopend en wordt gekenmerkt door zijn luxueuze interieur. Naast sneakers vind je er ook kleding, accessoires, boeken, kunstwerken en KITH’s eigen collectie. De winkel heeft ook een eigen café waar je een koffietje kunt drinken.

KITH Paris
KITH Paris

Adres: 49 Rue Pierre Charron, 75008 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur.
Instagram: @kith

13. Nike House Of Innovation Paris

Nike House of Innovation Paris

Een van de beste Nike-winkels bevindt zich in Parijs, direct aan de Champs-Élysées: de Nike House of Innovation. Deze indrukwekkende winkel beslaat drie verdiepingen en biedt niet alleen de nieuwste releases en collecties, maar ook een diepgaande kennismaking met Nike’s geavanceerde technologieën.

Nike House of Innovation
Nike House of Innovation

Leer meer over de geschiedenis van Nike, personaliseer je eigen sneakers of accessoires, ontvang hardlooptips van Nike-experts of boek een sessie met een persoonlijke shopper. Bij de Nike House of Innovation zijn de mogelijkheden eindeloos.

Adres: 79 Av. des Champs-Élysées, 75008 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 10:00 uur tot 21:00 uur.

Manhattn’s Burgers

Op een lege maag kun je niet shoppen, dus het is tijd voor een stop bij Manhattn’s Burgers. Deze burgertent staat bekend om zijn typisch New Yorkse burgers. De keten is opgericht door de broers Vandermeulen, die hun passie voor de New Yorkse foodtrucks naar Europa wilden brengen.

Met succes: de burgers van Manhattn’s Burgers zijn stuk voor stuk een genot. Of je nu gaat voor een Angus Beef burger, een kipburger, of stiekem fan bent van falafel. Sneakerjagers approved!

Adres: 13 Rue du Renard, 75004 Parijs
Openingstijden: Zondag t/m vrijdag van 11:30 uur tot 22:30 uur. Zaterdag van 11:30 uur tot 23:00 uur.
Instagram: @manhattns.burgers

14. Shinzo Paris

Shinzo Paris

Tot slot, als kers op de taart, bezoeken Tom en Mats Shinzo Paris. De winkel werd in 2001 opgericht en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een hotspot voor sport- en sneakerliefhebbers. Shinzo Paris heeft een breed aanbod aan sneakers, kleding, accessoires en sportgear.

Shinzo Paris

Met merken als Jordan, adidas, New Balance, The North Face, Carhartt WIP, Dickies en vele andere is de winkel geliefd bij velen. Oh ja, en het strakke interieur helpt ook wel mee.

Adres: 23, 25, 27, 37, 39 Rue Étienne Marcel, 75001 Parijs
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 10:30 uur tot 19:30 uur. Gesloten op zondag.
Instagram: @shinzo_paris

NS International

Na het bezoek aan Shinzo Paris was het weer tijd om richting Paris Gare du Nord te gaan, waar de trein richting Nederland vertrok. Met de tickets op zak kon het Sneakerjagers team gemakkelijk inchecken, hun bagage lozen en neerploffen in de treinstoelen. Na twee bewogen dagen was het weer tijd om het thuisfront te bezoeken.

Tom en Mats zijn in ieder geval geslaagd. Mats: “Parijs heeft altijd wel een bijzonder plekje in mijn hart gehad, en deze trip heeft dat alleen maar meer bevestigd. De winkels, de architectuur, het eten – alles hier is goed. Mijn hoogtepunt van deze trip was het bezoeken van Naked Copenhagen, die winkel heeft mij wel echt verrast.”

Tom: “Parijs blijft keer op keer een joy om naar toe te gaan. Na een vlotte treinrit stap je uit in het centrum, waar je direct de eerste koffietentjes al kunt vinden. De stad heeft vrijwel alles wat een plek moet hebben: goed eten, fijne winkels en mooie gebouwen. Mijn persoonlijke favoriet van deze trip was de winkel van Sneakersnstuff – een winkel met een ruim aanbod, fijn personeel en een mooie inrichting.”

Namens het Sneakerjagers team willen we NS International bedanken voor deze trip! Volgende keer gaat het team de hotspots van Hamburg ontdekken, dus houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor de volgende City Shopping Guide.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date