Skip to content
Newsfeed

Stijgende cijfers: adidas rapporteert 11% groei in omzet Q2

2 augustus 2024 09:04
Stijgende cijfers: adidas rapporteert 11% groei in omzet Q2

Op woensdag 31 juli 2024 onthulde adidas de cijfers van Q2 2024. In het rapport is een groei in omzet te zien van maar liefst 11%. Een groei die volgens Bjørn Gulden, huidige CEO van adidas, sneller dan verwacht ging, na de breuk met YEEZY eind 2022.

adidas 2024

Het eerste halfjaar van 2024 is voorspoedig gelopen voor adidas. In een statement dat deze week onthuld werd door adidas, deelde Gulden de cijfers van de afgelopen zes maanden. De omzet van adidas is gestegen met 11%, wat resulteert in een 16% groei van het merk.

De omzet van adidas bedraagt 5,8 miljard euro tegenover een omzet van 5,3 miljard in 2023. De winst van de retailer is van 176 miljoen naar 346 miljoen euro gestegen. In het tweede kwartaal groeide het bedrijf met dubbele cijfers. De verkoop van resterende YEEZY’s genereerde inkomsten van ongeveer 200 miljoen euro. In Q2 van 2023 lag dit bedrag op 400 miljoen euro.

Toch lijkt dit adidas niet te raken. In de afgelopen maanden heeft adidas zich vooral gefocust op hun eigen silhouetten en collecties, denk hierbij aan de adidas SL72 en voetbalsilhouetten als de Predator en Copa. Ook samenwerkingen met namen als Wales Bonner, JJJJound, Edison Chen, en Bad Bunny droegen bij aan de groei van adidas.

“Q2 was another quarter confirming that we are improving and on the way of again becoming a good and healthy company”, vertelt Gulden in een statement. “The consumers are reacting positively to both our marketing and to our product launches. We see improved sentiment for the adidas brand globally and we continue to see improved sell-out numbers, both for lifestyle and performance products.”

Gulden kijkt positief naar het rest van 2024: “Given the improved business in Q2 we continue to raise our expectations and are now guiding for a full-year revenue increase in the high single digits and an operating profit of around € 1.0 billion.”

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date