Skip to content
Newsfeed

Salehe Bembury ontwerpt nieuwe PUMA-basketbalschoen

30 juli 2024 18:22
Salehe Bembury ontwerpt nieuwe PUMA-basketbalschoen

Er gingen in het begin val juli verschillende geruchten rond dat Salehe Bembury een samenwerking zou aangaan met PUMA. Nu een aantal dagen later op 29 juli 2024 wordt deze collab bevestigd. Salehe zal een nieuwe basketbalschoen van PUMA gaan ontwerpen.

Bembury is een welbekend figuur in de sneakerwereld. De ontwerper heeft in zijn carrière gewerkt voor merken als YEEZY en Versace. In 2020 sloeg Bembury de handen ineen met New Balance en onthulde de New Balance 2002R ‘Peace Be The Journey’, de eerste sneaker van een langdurige samenwerking.

Daarnaast heeft Bembury enkele silhouetten bij Crocs ontworpen, denk hierbij aan de Crocs Pollex Clog en Crocs eerste sneaker, de Pollex Juniper. Het volgende project is met PUMA, zo liet Bembury weten via zijn Instagram waar hij eerder een foto met een PUMA-vliegtuig postte en een bord met de tekst “TOP SECRET PUMA IDEAS” er op geschreven. Enkele dagen later plaatste hij een foto van een basketbal, wat bevestigt dat ze een basketbalschoen zullen uitbrengen.

Hoewel de details over de nieuwe PUMA-schoen nog geheim zijn, kunnen we een ontwerp verwachten dat Bembury’s unieke stijl combineert met de eisen van high-performance basketbal. Zijn eerdere werk suggereert dat de schoen zowel opvallend als functioneel zal zijn.

Naast het ontwerpen van de schoen zal Bembury ook helpen bij het kiezen van PUMA’s volgende basketbalster. Dankzij zijn invloed en connecties in de basketbal- en modewereld is hij de aangewezen persoon om nieuw talent te ontdekken en te begeleiden.

Kijkend naar de opkomende projecten van PUMA, lijkt het aan boord hebben (letterlijk en figuurlijk) van Bembury een juiste stap. Houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten voor updates.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date