Skip to content
Newsfeed

WEAR Podcast #44 met Bas van der Pol – Tappr

22 augustus 2024 17:17
WEAR Podcast #44 met Bas van der Pol – Tappr

Luister wekelijks naar de WEAR podcast. In de podcast spreken hosts Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen elke week een gast die op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan een groenere toekomst. In de volgende aflevering schuift Bas van der Pol aan, de oprichter van Tappr.

WEAR Podcast

De missie van WEAR is duurzaamheid toegankelijk maken. Het geheime wapen? Tweedehands sneakers. Pim en Lorenzo nodigen je uit om met hen mee te gaan op onze reis naar een duurzamere en circulaire mode-industrie en delen in hun podcast alle ins en outs van ondernemen in een nieuwe markt.

Dit doet het duo niet alleen. Iedere podcastaflevering schuift er een gast aan tafel die zich met zijn of haar onderneming focust op een duurzame planeet. De volgende gast: Bas van der Pol.

Tappr

In 2019 werd Bas door MT/Sprout, een platform voor ondernemers, uitgeroepen tot beste jonge ondernemer met zijn softwarebedrijf Ciphix. Vier jaar later, in 2023, besloot hij dit bedrijf te verkopen en nam hij een welverdiende sabbatical.

Maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Tijdens zijn verlof, op een strand in het warme Bonaire, schreef Bas de termen ‘NFT’ en ‘NFC’ naast elkaar op een bierviltje, een moment dat het begin van zijn volgende avontuur markeerde, dat na verschillende pivots de naam Tappr kreeg.

Met Tappr helpt hij merken op een eenvoudige manier Digital Product Passports te implementeren, een vereiste die vanaf 2027 door de Europese Unie wordt opgelegd. De software stelt merken in staat om de band met hun klanten te versterken door meer informatie te verstrekken over de producten die ze kopen. Met Tappr brengt Bas kopers dichter bij de bron.

De volgende aflevering van de WEAR podcast is nu te beluisteren op je Spotify, Soundcloud en Apple Podcasts. Tune in!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date