Skip to content
Watch

E-Life te gast bij de Tim en Tom Sneaker Podcast – EP. 37

11 oktober 2024 16:00
E-Life te gast bij de Tim en Tom Sneaker Podcast – EP. 37

De volgende aflevering van de Tim en Tom Sneaker Podcast staat sinds vandaag online. In de volgende aflevering is E-Life te gast, een artiest uit Rotterdam die veel betekend heeft voor de Nederlandse rap- en muziekscene. Bekijk de aflevering nu op het Sneakerjagers YouTube-kanaal.

De Tim en Tom Sneaker Podcast

Om de twee weken nemen Tim Beumers en Tommy Triggah je mee in de wereld van sneakers in de Tim & Tom Sneaker Podcast. Het duo houdt je op de hoogte van de nieuwste releases, deelt de interessantste verhalen uit de sneakercommunity en bespreekt hun eigen ervaringen.

Tim en Tom Sneaker Podcast E-Life

De twee hosts doen dit niet alleen. In elke aflevering nodigen ze een gast uit die op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan de wereld van sneakers en fashion.

Mocht je de vorige afleveringen met Patta, Jay-Jay Boske of Eljero Elia gemist hebben, check dan snel het Sneakerjagers YouTubekanaal. In de volgende aflevering schuift E-Life aan.

E-Life

Elvis de Oliveira Barreiro, beter bekend als E-Life, is een Nederlandse artiest die eind jaren 90 bekend werd in de rapscene. E-Life komt uit Rotterdam, waar hij zijn carrière begon als lid van de rapformatie Dope Syndicate, samen met DJ Raw Deal.

Destijds werkte hij ook nauw samen met The Postmen, een groep bestaande uit The Anonymous Mis (Remon Stotijn), G-Boah (Martin Bear) en Shyrock (Michael Parkinson) die met hun muziek een brug sloeg tussen hiphop en reggae in Nederland. Samen met Postmen, U-n.i.q en Sonny Diablo vormde E-Life de formatie Comittee Gunmen.

Tim en Tom Sneaker Podcast E-Life
Tim en Tom Sneaker Podcast E-Life

Daarnaast focuste E-Life zich ook op zijn solocarrière en bracht hij in 1996 de single ‘Stacked With Honors’ uit. Twee jaar later scoorde hij een hit met ‘More Days To Come’, gevolgd door ‘I Wonder Why’. De rapper trad op met grootheden als Snoop Dogg, Ice Cube, en LL Cool J, en groeide uit tot een fenomeen binnen en buiten Rotterdam.

In 1999 bracht hij zijn debuutalbum ‘Eleven’ uit, gevolgd door ‘E=MC²’ in 2002. Daarnaast was E-Life betrokken bij de Social Life Party Tour en was hij begin jaren 2000 de muzikale sidekick in de Kevin Masters Show, met Tom Rhodes in de hoofdrol.

In 2010 stortte E-Life zich in de wereld van EDM en voegde zich kort daarna toe aan de dj groep Evil Activities, waarmee hij op stages als Tomorrowland, Qlimax, EDC, Mysteryland en Defqon.1 stond. Ook schreef hij nummers voor artiesten als Wildstylez, Dj Ran-D en Sogma.

Naast zijn uitgebreide muziekcarrière heeft E-Life ook een grote passie voor sneakers, iets waar hij het in de volgende aflevering ook over heeft.

Volgende aflevering

De Tim en Tom Sneaker Podcast met David is vanaf vrijdag 11 oktober 2024 te bekijken. De podcast wordt elke twee weken uitgezonden op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers. Daarnaast is de show ook te beluisteren als podcast op Spotify en iTunes. Tune in!

Tim en Tom Sneaker Podcast E-Life
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date