Skip to content
Newsfeed

Vitra Design Museum toont ‘Nike: Form Follows Motion’ expositie

2 oktober 2024 08:03
Vitra Design Museum toont ‘Nike: Form Follows Motion’ expositie

Afgelopen week opende het Vitra Design Museum haar nieuwe expositie ‘Nike: Form Follows Motion’, een tentoonstelling die de geschiedenis van Nike toont. De expositie biedt een kijkje achter de schermen en toont nooit eerder vertoonde prototypes van sneakers zoals de Air Force One, Waffle en Shox. Daarnaast worden ontwerpen van namen als Tinker Hatfield, Comme des Garçons en Virgil Abloh getoond.

De focus van de tentoonstelling ligt voornamelijk op de designgeschiedenis van Nike. Van de oprichting in de jaren 60 tot aan de nieuwste silhouetten die zowel in sport als lifestyle de wereld van sneakers hebben veranderd – alles komt aan bod. De expositie toont de geschiedenis van Nike en onderzoekt Nike’s betrokkenheid bij innovatie en sociale veranderingen in de sport en daarbuiten.

De meeste stukken die worden getoond, zijn afkomstig uit het Department of Nike Archives (DNA), het eigen archief van het bedrijf dat meer dan 200.000 items bevat. Het is de eerste keer dat Nike zo’n groot deel van zijn archieven aan het publiek toont, wat deze expositie ook zo uniek maakt.

Na de recente Olympische Spelen in Parijs en de EURO’s in Duitsland, zal de tentoonstelling de nadruk leggen op het belang van sport voor designinnovatie. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan de liefde voor sneakers en de cultuur die daar onlosmakelijk mee verbonden is.

De Nike tentoonstelling werd opgezet op initiatief van het Vitra Design Museum en samengesteld door Glenn Adamson. De expositie is te zien tot 4 mei 2025 in Weil am Rhein, Duitsland.

Nike Vitra Design Museum
Nike Vitra Design Museum
Nike Vitra Design Museum
Nike Vitra Design Museum
Nike Vitra Design Museum
Nike Vitra Design Museum
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date