Skip to content
Newsfeed

Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year Q3 – giveaway

1 oktober 2024 12:03
Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year Q3 – giveaway

Het is alweer voor de derde ronde van de Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year. Elk seizoen blikken we terug op de beste, uniekste en exclusiefste releases van het kwartaal. Via de Sneakerjagers app kun je een week lang stemmen op je favoriete release en kun je deze sneaker ook winnen!

Ontdek hier alles over Sneakerjagers’ Road to Sneaker of the Year.

Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year

Zoals sommigen van jullie je misschien nog wel kunnen herinneren, introduceerde wij van Sneakerjagers eind 2023 de Sneaker of the Year competitie. In de aanloop naar 2024 blikten we samen met jullie terug op de beste releases van het jaar 2023 en kon iedereen vier rondes lang stemmen op hun favoriet.

De Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG SP ‘Olive’ spande de kroon en was volgens jullie dé release van 2023. Dit jaar pakken we het iets anders aan en kijken we elk seizoen naar de beste releases die aan het einde van 2024 het tegen elkaar op kunnen nemen.

In Road to Sneaker of the Year selecteren we elk kwartaal de beste releases van het seizoen, van unieke samenwerkingen tot aan nieuwe silhouetten. Via de Sneakerjagers app kun je je stem uitbrengen op jouw favoriet. De sneakers van elk kwartaal strijden vervolgens aan het einde van het jaar voor de titel ‘Sneaker of the Year’.

Bekijk hier de tweede ronde van de Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year.

Meedoen kan als volgt:

  • Download de Sneakerjagers app als je deze nog niet hebt
  • Schrijf je in voor de giveaway via de banner in de app
  • Stem op jouw favoriete sneaker (deze sneaker is dan ook de sneaker die je kunt winnen)
  • Volg @sneakerjagers op Instagram
  • Maak kans op de sneaker van het seizoen!

De beste releases van 2024 Q3

Het derde kwartaal van 2024 kwam met een hoop bijzondere releases. Nike zette hun ‘Cult Classics’ serie voort, New Balance kwam met nieuwe, innoverende designs en ook Travis Scott was weer van de partij.

Het selecteren van een aantal sneakers was dan ook een uitdaging, maar we hebben ons best gedaan. Hieronder vind je de beste releases van 2024 Q2. Stemmen kan vanaf dinsdag 1 oktober 2024 12:00 uur tot en met dinsdag 8 oktober 2024 11:59 uur.

Action Bronson x New Balance 1906R ‘Medusa Azul’

De samenwerking tussen rapper Action Bronson en New Balance zette zich voort in het derde kwartaal van 2024. In de zomer verscheen de langverwachte 1906R in de colorway ‘Medusa Azul’. Evenals zijn voorgaande collabs gebruikte ook deze sneaker weer felle kleuren op de upper.

A Ma Maniére x Air Jordan 3 ‘Black’ – W.Y.W.S Pack

Sneakerboetiek A Ma Maniére vierde in 2024 haar 10-jarige bestaan en deed dit met verschillende releases, waaronder de Air Jordan 3 ‘Black’. Evenals de voorgaande samenwerkingen met Nike kwam ook deze sneaker met paarse details en luxueuze materialen. Wederom weer een hit van A Ma Maniére en Nike.

Bad Bunny x adidas Gazelle Indoor ‘White’

Een andere collab dat niet mag ontbreken in het rijtje, is die van Bad Bunny en adidas. Het duo werkt al een tijdje samen en bracht in september de Gazelle Indoor in de colorway ‘White’ uit. Opvallend aan de sneaker zijn de asymmetrische overlays op de neus en het label op de hiel.

New Balance 1906 Loafer ‘Metallic Silver’

Misschien wel de meest besproken sneaker (of eigenlijk loafer) van dit jaar. Tijdens Paris Fashion Week verschenen de eerste beelden van de 1906 Loafer in samenwerking met Junya Watanabe. Niet veel later gingen de eerste geruchten rond over een general release bij New Balance in een ‘Metallic Silver’ colorway.

Het silhouet was direct uitverkocht, wat duidt dat wij niet de enigen zijn die deze loafer maar al te graag in onze sneakerkast willen hebben staan.

Air Jordan 4 ‘White Thunder’

Een andere Nike sneaker die dit jaar zijn comeback maakte, was de Air Jordan 4 ‘White Thunder’. De sneaker maakte in 2006 zijn debuut en was met zijn strakke colorway direct erg in trek. In 2024 maakte de ‘White Thunder’ voor het eerst in tijden zijn comeback en met succes.

Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG ‘Medium Olive’

Ook Travis Scott was afgelopen jaar weer van de partij en zette zijn samenwerking met Nike voort. Eind september verscheen daar de ‘Medium Olive’ colorway van de Air Jordan 1 Low. De sneaker combineert de kenmerkende kleuren van Scotts releases, wat het paar alleen meer geliefder maakt. Een W voor iedereen die deze sneaker heeft kunnen pakken.

Patta x Nike Air Max 1 SP ‘Chlorophyll’ – 2024

Misschien wel de meest geanticipeerde sneaker van het jaar, althans als we de rijen op de Zeedijk moeten geloven, is de Patta x Nike Air Max 1 SP ‘Chlorophyll’. Speciaal voor het 20-jarige bestaan van Patta bracht Nike een ‘holy grail’ terug, die in 2009 de vijfde verjaardag van Patta vierde.

A Ma Maniére x Air Jordan 4 WMNS ‘Fossil Stone’ – W.Y.W.S Pack

Een andere A Ma Maniére release die het 10-jarige bestaan van de boetiek vierde, is de Air Jordan 4 ‘Fossil Stone’. Het paar heeft een lichtpaarse colorway. Het bovenwerk bestaat uit hoogwaardig leer en grof suède. Wederom weer een goede release van de Atlanta-based winkel (en we hebben er nog een paar tegoed).

Nigel Sylvester x Air Jordan 4 RM ‘Grandma’s Driveway’

BMX’er Nigel Sylvester heeft hoge ogen gegooid bij Nike dit jaar. In juli onthulde Sylvester zijn eerste samenwerking met Nike waarin een variant op de Air Jordan 4 centraal stond. De eerste colorway van de Air Jordan 4 RM, de ‘Grandma’s Driveway’, vertelt een mooi verhaal over Sylvesters band met zijn familie.

ASICS GEL-NYC ‘Strawberries & Cream’

Tussen alle collabs van dit jaar, verschijnt de ASICS GEL-NYC ‘Strawberries & Cream’. In korte tijd is het GEL-NYC silhouet razendpopulair geworden en dat is niet zonder reden. De sneaker is met zijn chunky design de perfecte vertaling van de Y2K-trend die anno 2024 erg populair is en de ‘Strawberries & Cream’ colorway past hier perfect op.

Air Jordan 1 Low OG ‘Mocha’

Na de populaire release van de Air Jordan 1 High ‘Mocha’ uit 2020, verscheen dit jaar de wit-zwart-bruine colorway ook op de Low variant van de sneaker. Sinds de Travis Scott releases, waarin vaak de Air Jordan 1 Low gebruikt wordt, lijkt het model populairder te zijn dan ooit. Het werd dan ook hoog tijd dat de iconische ‘Mocha’ colorway zijn verschijning op het model ging maken.

Nike Air Tech Challenge 2 QS ‘Hot Lava’

Tot slot hebben we de Nike Air Tech Challenge 2 QS ‘Hot Lava’ die dit jaar zijn comeback maakte. Het silhouet debuteerde in de jaren 90 en was destijds veel aan de voeten van tennisser Agassi te zien. In 2019 was de sneaker voor het laatst te verkrijgen – tot nu. Een geliefde release bij diehard sneakerliefhebbers.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date