Skip to content
Brand

Dingyun Zhang geeft een innovatieve draai aan de adidas Samba

9 mei 2024 18:33
Dingyun Zhang geeft een innovatieve draai aan de adidas Samba

adidas Originals en Chinese ontwerper Dingyun Zhang hebben hun krachten gebundeld voor hun allereerste gezamenlijke creatie. Het resultaat is een opvallend innovatieve kijk op de iconische Samba sneaker.

🎨 Colorway: Core Black/Core Black/Gum
#️⃣ Stylecode: IE3176
📅 Release: 10 mei 2024

In het geval je nog niet bekend met Dingyun Zhang, kunnen we hem het beste omschrijven als een ontwerper die zich laat inspireren door ‘vloeibaarheid’. Zijn werk draait om eenvoud en functionaliteit, waarbij hij een duidelijke esthetische visie combineert met praktisch denken.

Natuurlijk valt bij deze Samba de monochrome zwarte uitstraling meteen op. Dit is een knipoog naar Zhang’s schooltijd, toen hij zijn Samba’s zwart moest maken om aan de uniformvoorschriften te voldoen. Andere opvallende details zijn de ventilerende gaten langs de Three Stripes, een kortere tong en subtiele branding.

Verder krijgt de adidas Samba, die normaal al bekend staat om zijn vloeiende lijnen, met Zhang’s interpretatie een extra dimensie. De bovenkant van het silhouet is herontworpen in glanzend lakleer met lijnen die golven imiteren. Dit wordt gecombineerd met een suède neus en een matte rubberen zool met reliëf.

Dit stukje draagbare kunst, de Dingyun Zhang x adidas Samba ‘Core Black’, is vanaf 10 mei 2024 verkrijgbaar. Je kunt de sneaker scoren bij geselecteerde retailers en adidas CONFIRMED. Vanaf 4 mei om 10:00 kun je je aanmelden in de CONFIRMED app!

Dingyun Zhang x adidas Samba 'Core Black' IE3176
Dingyun Zhang x adidas Samba 'Core Black' logo
Dingyun Zhang x adidas Samba 'Core Black' gaten
Dingyun Zhang x adidas Samba 'Core Black' IE3176
Dingyun Zhang x adidas Samba 'Core Black' IE3176
Dingyun Zhang x adidas Samba 'Core Black' bovenwerk
Dingyun Zhang x adidas Samba 'Core Black' buitenzool
Dingyun Zhang x adidas Samba 'Core Black' neus