Skip to content

Patta x Nike Air Max 1 SP 'Chlorophyll' - 2024
HF1012-300
87% upvoted

12 september 2024 14:59

De Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ gaat droppen

De Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ gaat droppen

Na veel speculatie kunnen we eindelijk de Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ verwachten. De langverwachte sneaker zal op 13 september 2024 gaan droppen, een release waar we allemaal naar hebben uitgekeken.

In 2024 viert Patta hun 20-jarig jubileum, en ter ere van deze mijlpaal brengen ze de ‘Chlorophyll’ opnieuw uit. Dit jaar markeert bovendien het 15-jarig jubileum van de collab tussen Patta en Nike, een samenwerking dat al meerdere succesvolle Air Max 1-releases heeft opgeleverd.

De rerelease benadrukt de hechte relatie tussen de twee merken. Het is een eerbetoon aan een belangrijk moment uit hun gedeelde geschiedenis, terwijl ze tegelijk vooruitkijken naar een toekomst vol nieuwe samenwerkingen.

Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ – 2024 | HF1012-300

Wanneer we de Air Max 1 ‘Chlorophyll’ van dichtbij bekijken zien we dat nieuwe release vrijwel identiek is aan het origineel, met enkele moderne veranderingen. Zo is dezelfde stof gebruikt als bij de release in 2009, en ook de kleurstelling blijft ongewijzigd.

Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ - 2024 | HF1012-300
Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ - 2024 | HF1012-300

Wel bevat de sneaker een andere inlegzool met een €20-biljet in plaats van de Nederlandse gulden, als knipoog naar Patta’s 20-jarig bestaan. Als laatste komt de sneaker in een op maat gemaakte boxing met Chlorophyll-details.

The original Chlorophyll project was almost like a first album: There was a lot of energy, a lot of ideation in there, and the product was just very organic,‘ zegt medeoprichter Guillaume ‘Gee’ Schmidt. ‘With this release, we stick to the essence of the shoe, which really stands the test of time. It’s just an amazing moment to bring back a shoe that’s so coveted, that’s so loved by the sneaker community and the community at large.

De Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ zal gaan droppen op 13 september 2024 bij Patta. Blijf op de hoogte van de release door regelmatig de Sneakerjagers Instagram account te bekijken!

Patta x Nike Air Max 1
Patta x Nike Air Max 1
Patta x Nike Air Max 1
Patta x Nike Air Max 1
25 juli 2024 11:20

Up-close beelden van de Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ 2024

Up-close beelden van de Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ 2024

Patta viert in 2024 zijn 20-jarig bestaan en als eerbetoon lijkt het erop dat ze de Nike Air Max ‘Chlorophyll’ opnieuw zullen uitbrengen. Alles wat we tot nu toe weten over deze release, lees je hieronder!

🎨 Colorway: ‘Chlorophyll’
#️⃣ Style code: HF1012-300
📅 Releasedatum: herfst 2024
💰 Prijs: € 190,-

Hoewel officiële details nog niet zijn vrijgegeven, hebben we alvast een eerste blik kunnen werpen op de nieuwe release. De eerste geruchten gingen rond toen Patta-oprichters Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt een gezamenlijke foto op Instagram plaatsten samen met de Nigeriaanse zangeres Tems.

Op de foto waren zowel Sabajo als Schmidt te zien met de Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ aan hun voeten. Tems hield ook een Nike doos vast, versierd met Chlorophyll groen en een tekst ter ere van het 20-jarig jubileum. Dit bevestigt de viering door Patta en de aankomende release.

Later verschenen de meer gedetailleerde beelden van de sneaker. De Air Max 1 blijft vrijwel identiek aan zijn voorganger uit 2009, maar de exacte details blijven nog even geheim. Patta, gevestigd in Amsterdam, heeft een sterke reputatie opgebouwd bij Nike en in de sneakerwereld, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Verwacht wordt dat de Air Max 1 in de herfst van 2024 zal gaan droppen. Terwijl we wachten op meer informatie, kun je hieronder een kijkje nemen naar de andere Patta x Nike Air Max releases!

Let op: de sneaker hieronder is de Patta x Air Max 1 ‘Chlorophyll’, uitgebracht ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum in 2009.

Productdetails

StylecodeHF1012-300
MerkNike
ModelNike Air Max 1
ColorwayChlorophyll/Chlorophyll/Matte Silver
KleurGroen
DoelgroepMannen, Vrouwen
Releasedatumafgelopen vrijdag om 13:00
Beoordeling8.7 / 10 (936 stemmen)
Gepubliceerd
Bijgewerkt
Patta is een Nederlands streetwearmerk dat beroemd is vanwege onder andere de unieke Nike Air Max 1's die ze hebben uitgebracht.  Het merk, opgericht door Guillaume Schmidt en Edson Sabajo, werkte in augustus 2022 nog aan het revolutionaire ontwerp van Tinker Hatfield, met als resultaat de 'The Wave' collectie. Het lijkt er echter op dat Patta zich opmaakt om de geliefde 'Chlorophyll' colorway opnieuw uit te geven in het najaar van 2024.

Het merk vierde zijn 5e verjaardag in 2009 met een speciaal paar sneakers bekleed met 'Chlorophyll' in denim, wat verfrissend en bijzonder was. De sneaker zal dan ook in 2024 weer zijn opwachting maken.
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date