Skip to content
Newsfeed

adidas maakt zich klaar voor 1 april met de ‘Box Shoe’

28 maart 2024 14:10
adidas maakt zich klaar voor 1 april met de ‘Box Shoe’

Speciaal voor 1 april trekt adidas zijn stoute schoenen aan. Of moet ik zeggen, stoute schoenendozen? Afgelopen week toonde het merk hun nieuwste sneaker, genaamd de adidas ‘Box Shoe’. De naam doet de sneaker goed recht, aangezien de schoen daadwerkelijk de vorm heeft van adidas’ schoenendoos.

De recent getoonde beelden van de ‘Box Shoe’ braken het internet. De schoenen, in de vorm van de welbekende adidas dozen, deden denken aan een MSCHF creatie, maar werden door adidas zelf gepubliceerd. Volgens de productbeschrijving is de Box Shoe gemaakt om de grenzen tussen het product en de verpakking te vervagen.

Ondanks dat velen dachten dat de sneaker niet daadwerkelijk zou droppen, staat het model momenteel in de adidas CONFIRMED app. Het paar is volledig gemaakt van natuurvezel, oftewel karton, en heeft dikke veters gekregen. De sneaker heeft, zoals de productomschrijving dit zegt, een “boxy fit” – pun intended.

CLOT-oprichter Edison Chen deelde ook de beelden op zijn account. Sinds de designer Nike heeft verlaten in 2023, werkt hij met zijn merk CLOT samen met adidas. Er is echter nog geen indicatie van de betrokkenheid van zijn label bij de release.

Het is nog niet bekend of de adidas ‘Box Shoe’ daadwerkelijk zal gaan releasen. Kijkend naar het productnummer AF0104 (April Fools 1 april) kunnen we er vanuit gaan dat het hier over een 1 aprilgrap gaat. Bekijk de officiële beelden hieronder en houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates.

adidas Box Shoe
adidas Box Shoe
adidas Box Shoe