Skip to content

Ruttloff x KangaROOS Ultralite 'Japanese Denim'
47509 000 4020
•36% upvoted

5 november 2021 09:30

KangaROOS x Ruttloff Ultralite ‘Denim’ dropt binnenkort

KangaROOS x Ruttloff Ultralite ‘Denim’ dropt binnenkort

KangaROOS brengt samen met jeansmerk Ruttloff een nieuwe sneaker uit. Het paartje heeft een denim look gekregen en wordt op 6 november 2021 gereleased.

KangaROOS x Ruttloff Ultralite ‘Denim’

Ruttloff brengt samen met KangaROOS de Ultralite ‘Denim’ uit. Het jeansmerk maakt sinds 2010 overhemden en jeans van de hoogste kwaliteit. Hierbij gebruiken ze Japans selvage-denim en worden de jeans op een duurzame manier geproduceerd. In de ‘Ultralite’ is deze denim ook gebruikt.

Het paartje heeft een upper van denim en kleurt indigo blauw. Daarnaast combineert de sneaker de materialen suède en leer. De ‘Ultralite’ heeft een klassiek silhouet en combineert verschillende kleuren blauw op de overlays. Hierbij is de mudguard van suède en heeft de hiel een lichtere kleur denim.

Voor de upper is “10.1 OZ natural indigo dyed light weight 3/1 denim” gebruikt. Dit denimsoort van Ruttloff geeft het paartje een chique uitstraling en geeft de sneaker stevigheid. Op het model zijn verschillende rode accenten te vinden. Zo is kleurt het KangaROOS logo op het middenpaneel rood en bestaat deze ook uit denim.

Ook op de hiel maakt de rode kleur zijn vertoning. De witte veters hebben een rood randje gekregen en op het label op de tong is het logo in het rood gestikt. De Ultralite heeft een off-white zool gekregen en kleurt goed met de eyestay.

De KangaROOS x Ruttloff Ultralite ‘Denim’ komt op 6 november 2021 uit.

Ruttloff x KangaROOS Ultralite Denim
Ruttloff x KangaROOS Ultralite Denim
Ruttloff x KangaROOS Ultralite Denim
Ruttloff x KangaROOS Ultralite Denim
Ruttloff x KangaROOS Ultralite Denim
Door: Lotte
Foto credits:@egotrips_store

Productdetails

Stylecode47509 000 4020
MerkKangaROOS
ModelKangaROOS Ultralight
ColorwayDenim Blue/Denim Blue/Denim Blue
KleurBlauw
DoelgroepMannen
Releasedatum06-11-2021
Gepubliceerd
Bijgewerkt
Johann Ruttloff maakt sinds 2010 in zijn atelier in Dresden jeans en overhemden van Japans zelfkant denim van de hoogste kwaliteit. Hij is een van de weinige pioniers van de ambachtelijke en duurzame jeansproductie in Duitsland.  Hetzelfde kwaliteitsvakmanschap wordt gebruikt door Hummel & Hummel, een ander Duits bedrijf. De schoenfabrikant produceert al sinds lange tijd alle schoenen van de "Made-in-Germany" KangaROOS-lijn.

Nu verwerken Hummel & Hummel de handgenaaide materialen van Ruttloff in het bovenwerk van de nieuwe sneakers. Zo heeft deze KangaROOS Ultralite een denim upper met leer en suède van hoge kwaliteit.
Ruttloff x KangaROOS Ultralite 'Japanese Denim' 47509 000 4020
-10
nov.
6
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date