Skip to content

Nike Air Max 1 '86 OG 'World Make Korea'
FN7652-030
78% upvoted

31 mei 2023 12:17

De eerste beelden van de Air Max 1 ’86 ‘World Make’

De eerste beelden van de Air Max 1 ’86 ‘World Make’

Nike presenteert de eerste beelden van een heel bijzonder silhouet. De Air Max 1 ’86 World Made’ verschijnt in een milieuvriendelijk retrodesign. Het cultontwerp, ontworpen door Tinker Hatfield, heeft sneakerfans wereldwijd sinds de lancering in 1987 geïnspireerd. Nadat Nike dit jaar al de iconische Air Max 1 ‘Big Bubble’ heeft teruggebracht, komt het merk nu met de ’86 World Make’ colorway.

Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van stevig hennepmateriaal. Het materiaal is niet alleen van hoge kwaliteit, maar is ook duurzaam. De geweven overlays op het bovenwerk hebben zwarte stitching gekregen. De stiksels halen inspiratie uit de Shashiko-techniek, een traditionele Aziatische ambachtstechniek waarbij een zogenaamde voorsteek wordt gebruikt om motieven te creëren.

De Swoosh-overlays zijn gemaakt van leer geven het geheel een extra bijzondere uitstraling en zorgen voor een interessante combinatie van materialen. De bijpassende zwarte voering en de rubberen buitenzool maken het design compleet. De bijzondere inlegzool markeert het paar als “World Made” en benadrukt daarmee de wereldwijde invloed van de schoen. De letters WM, aangebracht met de speciale naad op de tong, benadrukken dit nogmaals.

De exacte releasedatum van de Air Max 1 ’86 ‘World Make’ is nog niet bekend. Het is echter te verwachten dat de sneaker binnenkort verkrijgbaar zal zijn bij Nike. Hieronder kunnen jullie alvast de eerste beelden.

Om de release niet te missen en altijd op de hoogte te blijven van wat er nog gaat komen, is het zeker aan te raden om regelmatig onze release kalender te checken.

Productdetails

StylecodeFN7652-030
MerkNike
ModelNike Air Max 1
ColorwayLight Bone/Black
KleurBeige
DoelgroepMannen, Vrouwen
Releasedatum09-09-2023
Beoordeling7.8 / 10 (282 stemmen)
Gepubliceerd
Bijgewerkt
Met samenwerkingen zoals G-Dragon en Kasina heeft de Koreaanse sneakercultuur zich parallel aan die van Japan ontwikkeld, met grote namen zoals G-Dragon en Kasina die hun stempel hebben gedrukt. Hoewel Japan bekend staat om zijn sneakercultuur, heeft Korea een even sterke invloed, niet alleen op muziekgebied. 

De Nike Air Max 1 '86 "World Make" sneaker heeft een uniek ontwerp. De iconische grote luchtbel van Air Max en de constructie van meerdere materialen zorgen ervoor dat deze schoen opvalt. Overlays van getrommeld leer, geweven textiel en robuuste hennep zijn strategisch geplaatst op de schoen. Over de hele schoen lopen zwarte biezen, die harmoniëren met oogjes, merkopdrukken en een stempel op de binnenzool met de tekst "Designed for sport. Gemaakt voor het leven."
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date