Skip to content
Brand

Voetbal legends introduceren derde tenues van adidas voor vijf topclubs in Europa

14 augustus 2024 14:41
Voetbal legends introduceren derde tenues van adidas voor vijf topclubs in Europa

adidas heeft op een unieke manier de nieuwe derde tenues van vijf Europese voetbalclubs onthuld. Waarbij het merk niet alleen heeft uitgepakt met de ontwerpen, maar ook met de lancering van de collectie. Legendarische spelers zoals Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero, Patrick Vieira, Bastian Schweinsteiger en Rio Ferdinand waren van de partij om de nieuwe tenues te presenteren. Elk van deze iconen vertegenwoordigde een van de clubs die hen groot heeft gemaakt: Real Madrid, Arsenal, Bayern München, Juventus en Manchester United.

Deze collectie is veel meer dan alleen nieuwe tenues; het is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van adidas, dat dit jaar zijn 75-jarig bestaan viert. Wat deze shirts zo bijzonder maakt, is de terugkeer van het iconische Trefoil-logo, dat sinds 2000 exclusief was voor de adidas Originals-lijn. De designs van de nieuwe tenues zijn een perfecte combinatie van retro-invloeden en hedendaagse trends, met elk shirt dat zijn eigen unieke karakter heeft.

Real Madrid

Het shirt van Real Madrid komt in een clean grijs kleur met een subtiel RMCF-patroon. Om de retro look af te maken bevat het shirt een chique polokraag. Dit shirt straalt pure klasse uit, waarmee het team helamaal klaar zal zijn voor een nieuw Champions League-avontuur.

adidas real madrid
adidas real madrid

Arsenal

Arsenal daarentegen brengt een beetje nostalgie met een design dat doet denken aan de iconische uitshirts van midden jaren ’90. Het nieuwe shirt heeft een psychedelische blauw/turquoise print die net zo goed bij een zomerse dag aan het zwembad past als op het veld van Emirates Stadium. De Gunners zullen in ieder geval opvallen dit seizoen.

adidas Arsenal
adidas Arsenal

Bayern München

Bayern München kiest voor een klassieke look met een wit shirt met rode accenten en een subtiel ruitpatroon dat geïnspireerd is op hun oude clubembleem uit de jaren ’70. Dit shirt heeft die old-school vibes die Bayern-fans zeker zullen waarderen.

adidas Bayern München
adidas Bayern München

Juventus

Juventus pakt het stijlvol aan met een navy blue shirt met gouden details. Wat dit shirt echt bijzonder maakt, is dat het traditionele logo is vervangen door een prancing zebra, een symbool dat in de jaren ’80 voor het eerst opdook.

adidas Juventus

Manchester United

Manchester United gaat voor een clean en simpel ontwerp in wit, rood en zwart. Het shirt is een eerbetoon aan de tricolore vlaggen die United-fans overal ter wereld laten wapperen. Met het Trefoil-logo en het duiveltje op de borst wordt dit shirt helemaal afgemaakt.

adidas Manchester United
adidas Manchester United

Ben je benieuwd naar de thuis- en uitshirts van adidas? Lees dan: adidas onthult thuis- en uittenues voor het voetbalseizoen 2024/2025.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date