Skip to content
Newsfeed

Timberland zet de Yellow Boot in de schijnwerpers met ICONIC-campagne

17 september 2024 11:24
Timberland zet de Yellow Boot in de schijnwerpers met ICONIC-campagne

Timberland pakt opnieuw groots uit met hun nieuwste ICONIC-campagne, waarin de Original Yellow Boot centraal staat. Hoewel de laars vorig jaar al zijn 50e verjaardag vierde, is Timberland nog lang niet klaar met het vieren van deze iconische schoen. Voor de nieuwe campagne werken ze samen met vier invloedrijke sterren: Naomi Campbell, Teddy Swims, Slawn en Kai-Isaiah Jamal. Elk van hen staat symbool voor wat het betekent om echt iconisch te zijn.

Naomi Campbell

Naomi Campbell, al jaren een stijlicoon, straalt vol zelfvertrouwen in haar Yellow Boots. In de shoot draagt ze alleen de laarzen, wat de tijdloze charme en veelzijdigheid van de Original Yellow Boot goed benadrukt. Haar krachtige uitstraling onderstreept hoe deze iconische schoen generaties lang stijl en zelfexpressie blijft definiëren.

Teddy Swims

Teddy Swims, de zanger en songwriter met zijn kenmerkende rauwe stem, voegt een persoonlijke touch toe aan de campagne. Hij draagt de boots over zijn schouder en vertelt hoe deze schoen altijd in stijl blijft, ongeacht wat je draagt of in welk jaar je bent. ‘De Original Yellow Boot is altijd consistent geweest,‘ zegt Swims. ‘Het is een schoen die nooit uit de mode gaat.

Teddy Swims Timberland Iconic

Olaolu Slawn

Ook de Brits-Nigeriaanse ontwerper en kunstenaar Slawn deelt zijn liefde voor de boots: ‘Ze zijn klassiek en sexy, helemaal mijn stijl.’ Slawn heeft maar liefst zes paar van de schoenen en laat zien hoe de Yellow Boot zowel in de kunst als op straat een statement kan maken.

Slawn iconic Timberland

Kai-Isaiah Jamal

Activist en dichter Kai-Isaiah Jamal voegt diepgang toe aan het concept van iconisch zijn. Het gaat hierbij niet alleen om stijl, maar ook om geschiedenis en nalatenschap. ‘Iconisch zijn is iets wat een culturele voetafdruk achterlaat,‘ zegt Jamal, en dat is precies wat de Yellow Boot heeft gedaan door de jaren heen.

De ICONIC-campagne zet niet alleen de laars zelf centraal, maar viert ook de samenwerkingen die Timberland recent heeft gehad met luxe merken zoals Louis Vuitton en Wales Bonner. Dit laat zien hoe de Original Yellow Boot, ondanks zijn roots in workwear, nu een vaste waarde is in de modewereld en geliefd blijft bij nieuwe generaties.

Wil jij net als Naomi Campbell, Teddy Swims, Slawn en Kai-Isaiah Jamal schitteren in de iconische Yellow Boot? Bekijk dan nu de collectie bij Timberland via de knop hieronder!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date