Skip to content
Staff Picks

Sneakers en boots die je dit seizoen goed warm houden

27 oktober 2024 08:10
Sneakers en boots die je dit seizoen goed warm houden

Hoewel de temperaturen nog niet rond het vriespunt liggen (al voelt dat soms wel) is dit het perfecte moment om nieuwe sneakers of boots te scoren voor dit seizoen. Van UGGs tot Timberlands, er is keuze genoeg. En mocht je liever toch bij je vertrouwde sneakers blijven, dan zijn hier ook genoeg winterproof varianten van.

Om je wat inspiratie te geven, tonen we je hier enkele favoriete picks die je stijlvol (en warm) de winter doorhalen!

Timberland

Een paar Timbs mag deze winter niet ontbreken in je garderobe. De boots gaan al jaren mee, en dat is niet zonder reden. Om de winterse landschappen van New England te trotseren, werd er in 1918 een stevige schoen ontworpen met een waterdichte bovenkant.

In de jaren 90 werd de boot – met name de 6-Inch Yellow Boot – een ware cultklassieker toen deze werd omarmd door de hiphopgemeenschap. Nu, ruim een eeuw na zijn introductie, is Timberland nog altijd een tijdloze klassieker en een must-have voor elke kledingkast.

UGG Lowmel

Een andere sneaker, of eigenlijk boot, die dit jaar erg in trek is, is de UGG Lowmel. De Lowmel slaat een brug tussen de klassieke designs van UGG, als de Classic Ultra en Tasman, en sneakers. Het resultaat: een warme boot met een sportief design.

De UGG Lowmel is erg in trek, dus de kans is groot dat je favoriete colorway enkel bij resellers te verkrijgen is.

Cordura sneakers

Naast boots heb je ook sneakers die geschikt zijn voor de winter. Enkele merken maken gebruik van het Cordura, een materiaalsoort dat synthetische vezelachtige stoffen gebruikt die het materiaal zijn stevigheid geven.

Recent verscheen New Balance met het 2002R Cordura pack, maar ook Nike en adidas hebben in het verleden geregeld Cordura releases uitgebracht.

GORE-TEX sneakers

Een ander materiaal dat vaak op sneakers gebruikt wordt, is GORE-TEX, een waterdicht materiaal met een ademend vermogen. Het materiaal wordt vaak gebruikt op outdoor gear en kleding, maar is in het verleden ook gebruikt op sneakers van Nike, adidas, Jordan en HOKA. Gegarandeerd droge voeten deze winter!

Dit waren enkele persoonlijke favorieten. Mocht je nog niet geheel overtuigd zijn, neem dan zeker een kijkje in de Sneakerjagers zoekmachine. Hier vind je meer sneakers als deze en kun je opkomende releases alvast checken.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date