Skip to content
Newsfeed

Sneakerboetiek UNheardof komt met een wel erg bijzondere adidas collab

18 oktober 2024 16:35
Sneakerboetiek UNheardof komt met een wel erg bijzondere adidas collab

Philip Lipschutz, oprichter van de in Cincinnati gevestigde sneakerboetiek UNheardof, komt met een volgende adidas collab. In 2023 bracht het duo al twee unieke colorways van het Rivalry Low silhouet uit. Nu krijgt ditzelfde silhouet een wel erg bijzondere colorway die geïnspireerd is op de welbekende John A. Roebling Suspension Bridge in Cincinnati.

UNheardof x adidas

Na de succesvolle releases van het ‘Grandma’s Couch’ pack, dat eind vorig jaar releasede, komt UNheardof met een volgende release. Recent toonte Lipschutz de eerste beelden van de adidas Rivalry ‘Building Bridges’, een colorway die inspiratie haalt uit de brug die Cincinnati verbindt met Covington.

Hoewel het verband tussen UNheardof en deze brug misschien niet meteen duidelijk is, zijn de banden tussen de brug in Cincinnati en Brooklyn. John Roebling, ontwerper van hangbruggen met kabels, voltooide zijn project in Cincinnati in 1867, dat vervolgens als prototype voor de Brooklyn Bridge zou dienen, vandaar het thema ‘Dear Brooklyn, You’re Welcome’.

Deze brug was een symbool van hoop voor Lipschutz en een poort naar een nieuwe en betere wereld. “I’ve seen so much negativity and ugliness in life, and when we skated down the street and up to the bridge and I saw it for the first time, it blew me away how beautiful it was”, vertelt hij in een statement. “Everybody loves this Brooklyn Bridge, but if they knew about the Roebling bridge, I feel like they would love that, too.”

Voor zijn derde adidas collab wilde Lipschutz niet alleen de brug eren die hem naar een beter leven leidde, maar ook een andere plek die voor hem veel heeft betekend: het Children’s Home of Northern Kentucky. De opbrengst van deze release gaat dan ook naar het tehuis, dat ook 200 paar schoenen krijgt voor de kinderen.

Het bovenwerk van de sneaker bootst de bouwmaterialen van de brug na, met onder andere Buena Vista zandsteen, terwijl blauw suède op de Three Stripes verwijst naar het kenmerkende Roebling Blue van de brug. De doorschijnende foamgroene zool symboliseert de Ohio River, en het adidas logo weerspiegelt de vorm van de Ohio-vlag.

Release

Daarnaast introduceert de samenwerking ‘Captain Piggy’, een personage geïnspireerd door stoombootkapiteins en de varkensindustrie van Cincinnati. De UNheardof x adidas Rivalry ‘Building Bridges’ dropt op 25 oktober 2024, met slechts 1000 paren beschikbaar exclusief bij UNheardof.

UNheardof x adidas Rivalry
UNheardof x adidas Rivalry
UNheardof x adidas Rivalry
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date