Skip to content
Newsfeed

Out now: Air Jordan 6 Retro ‘Olympic’

2 augustus 2024 07:20
Out now: Air Jordan 6 Retro ‘Olympic’

Speciaal voor de Olympische Spelen, die afgelopen weekend van start zijn gegaan, brengt Nike de Air Jordan 6 Retro ‘Olympics’ terug. De sneaker combineert de kleuren wit, blauw en rood, tevens de kleuren van het Amerikaanse team. Het paar dropt op 3 augustus 2024 bij Nike en geselecteerde retailers.

Nike pakt groots uit tijdens de Olympische Spelen dit jaar. Na de release van de Nike Air Max 1 ‘Olympic’, verscheen de ‘Safari’ serie, die het welbekende safarimotief gebruikt. Ook zal de Air 180 ‘Concord’ zijn comeback maken tijdens het toernooi, evenals de Air Jordan 6 Retro ‘Olympic’.

Air Jordan 6 Retro 'Olympic'
Air Jordan 6 Retro 'Olympic'

De Air Jordan 6 in de colorway ‘Olympic’ debuteerde in 2000 tijdens de Olympische Spelen in Sydney, Australië. De sneaker gebruikte de kleuren van het Amerikaanse team, een blauwe upper met witte overlays en rode details. In 2012 maakte sneaker zijn comeback en nu, twaalf jaar later, kunnen we het paar opnieuw verwachten.

Air Jordan 6 Retro 'Olympic'
Air Jordan 6 Retro 'Olympic'

De sneaker blijft gelijk aan zijn voorgangers. Het bovenwerk is gemaakt van stevig leer. Op de hiel zijn verstevigende materialen geplaatst die extra grip bieden. De vergrote tong is blauw van kleur. Op de hiel is een lipje geplaatst, waarmee het paar gemakkelijk aan te trekken is. De lacetoggle op de tong is rood.

De Air Jordan 6 Retro ‘Olympic’ dropt op 3 augustus 2024 bij geselecteerde retailers. De sneaker dropt in full family sizing. Bekijk de rest van de releases gelinkt aan de Olympische Spelen in de Sneakerjagers releasekalender.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date