Skip to content
Newsfeed

Ontdek Peter Moore’s verhaal in het nieuwe boek van Rizzoli New York

9 september 2024 15:15
Ontdek Peter Moore’s verhaal in het nieuwe boek van Rizzoli New York

Peter Moore, de ontwerper die zowel bij Nike als adidas zijn stempel heeft gedrukt op de sneaker- en sportwereld, krijgt zijn eigen boek. In het nieuwe boek Peter Moore: Sneaker Legend – The Designer Who Revolutionized Nike and adidas ontdek je het verhaal achter zijn meest iconische creaties, zoals de Air Jordan 1, de ‘Wings’ en ‘Jumpman’ logo’s, en de adidas Equipment– en Originals-lijnen. Het boek geeft een unieke blik op zijn werk en carrière en is nu te pre-orderen via de button hieronder.

Peter Moore

Peter Moore was een ontwerper die zowel voor Nike als adidas gewerkt heeft. Hij begon zijn carrière als grafisch ontwerper en werkte in verschillende creatieve functies voordat hij in de jaren ‘80 bij Nike terechtkwam.

Peter Moore: Sneaker Legend – The Designer Who Revolutionized Nike and adidas
Foto’s van Rizzoli New York

Bij Nike creëerde hij in 1985 een van de meest iconische sneakers aller tijden: de Air Jordan 1. Deze schoen, ontworpen voor basketballer Michael Jordan, groeide uit tot een cultureel fenomeen. Daarnaast ontwierp Moore de beroemde ‘Wings’- en ‘Jumpman’-logo’s, die vandaag de dag nog steeds synoniem zijn met de Jordan Brand.

Peter Moore: Sneaker Legend – The Designer Who Revolutionized Nike and adidas

Moore’s invloed beperkte zich echter niet tot Nike. In de jaren ‘90 stapte hij over naar adidas, waar hij de Equipment lanceerde. Dit programma introduceerde een nieuwe benadering van sportkleding, met producten die gericht waren op prestaties zonder compromissen. Daarnaast was Moore verantwoordelijk voor de creatie van het bekende adidas ‘Performance’-logo dat tegenwoordig wereldwijd wordt herkend.

Peter Moore: Sneaker Legend – The Designer Who Revolutionized Nike and adidas

Peter Moore: Sneaker Legend: The Designer Who Revolutionized Nike and adidas

Het boek neemt je mee van Moore’s vroege dagen als student grafisch ontwerp tot zijn ongekende successen bij de grootste sportmerken ter wereld. Het bevat nooit eerder vertoonde schetsen, conceptontwerpen, reclamecampagnes en persoonlijke kunstwerken van Moore. Dit alles biedt een diep inzicht in zijn creatieve proces en hoe hij erin slaagde om de sneakerwereld blijvend te veranderen.

Peter Moore: Sneaker Legend: The Designer Who Revolutionized Nike and adidas

Het boek is samengesteld in nauwe samenwerking met Moore’s drie zonen en vele van zijn vrienden en collega’s, waardoor het niet alleen een visueel spektakel is, maar ook een persoonlijk en oprecht eerbetoon. Auteur Coles brengt het verhaal van Moore tot leven met zijn eigen woorden en de ervaringen van degenen die hem van dichtbij kenden. Persoonlijke bijdragen van Michael Jordan, Tinker Hatfield, Run DMC’s Darryl McDaniels, en adidas CEO Bjørn Gulden geven het boek extra diepgang en emotie.

Pre-order

‘Peter Moore: Sneaker Legend: The Designer Who Revolutionized Nike and adidas’ is nu te pre-orderen via de button hieronder en zal op 24 september 2024 verkrijgbaar zijn. Het boek is een inspiratiebron voor iedereen die geïnteresseerd is in design, mode en cultuur.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date