Skip to content

Nike Air Max 1 'Sofvi'

FN7683-133
89% upvoted
14 juni 2023 13:10

Officiële beelden van de Nike Air Max 1 ‘Sofvi’

Officiële beelden van de Nike Air Max 1 ‘Sofvi’

De officiële beelden van de Nike Air Max 1 ‘Sofvi’ zijn opgedoken. De eerste mock-up beelden van de vinyl toys geïnspireerde sneaker verschenen eind 2022 en nu, ruim een halfjaar later, toont Nike de ‘Sofvi’ in al zijn glorie. Bekijk hier de officiële beelden en lees meer over de release.

Nike breidt de Air Max 1 lijn verder uit. De Air Max 1 werd in 1987 geïntroduceerd en was de eerste Nike sneaker met een zichtbare Air Unit. Het silhouet was ontworpen door Tinker Hatfield die geïnspireerd raakte door de architectuur van het Centre Pompidou gebouw in Parijs. In 2023 is de sneaker terug van weggeweest en is al in diverse colorways verschenen.

De volgende Air Max 1 colorway in de line-up, is de ‘Sofvi’. De colorway haalt zijn inspiratie uit collectible Japanse soft vinyl toys en heeft een ‘zachte’ colorway. Het bovenwerk combineert de kleuren rood, oranje en off-white. De overlays zijn van synthetische materialen en hinten naar de Japanse vinyl toys.

De ‘Sofvi’ komt met een vergeelde middenzool en een translucent buitenzool. Op de tong en hiel verschijnt het Nike Air logo. Op de buitenzool staat de Japanse vertaling van ‘Air Max 1’ in het rubber gedrukt. Ook is het Nike logo in het Japans op de binnenzool gezet. Zilveren Swooshes maken de colorway compleet.

De Nike Air Max 1 ‘Sofvi’ heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we de sneaker hoogstwaarschijnlijk in 2023 verwachten. Bekijk de officiële beelden van de sneaker hieronder en houd onze releasekalender in de gaten voor de laatste updates.

Nike Air Max 1 'Sofvi'
Nike Air Max 1 'Sofvi'
Nike Air Max 1 'Sofvi'
Nike Air Max 1 'Sofvi'
Nike Air Max 1 'Sofvi'
Nike Air Max 1 'Sofvi'
Nike Air Max 1 'Sofvi'
Nike Air Max 1 'Sofvi'
Nike Air Max 1 'Sofvi'
Nike Air Max 1 'Sofvi'
24 januari 2023 10:53

Mock-up beelden Nike Air Max 1 WMNS ‘Sofvi’

Mock-up beelden Nike Air Max 1 WMNS ‘Sofvi’

De eerste mock-up beelden van de Nike Air Max 1 WMNS ‘Sofvi’ zijn opgedoken. De sneaker komt in een zachte kleurenstelling die geïnspireerd is op de vinyl collectable speeltjes uit Japan. Er zijn nog geen officiële beelden van de ‘Sofvi’ colorway. Bekijk hieronder de mock-up van de sneaker die hoogstwaarschijnlijk in 2023 zal releasen.

De Nike Air Max 1 is terug van weggeweest. Het model vierde in 2022 zijn 35th anniversary en deed dit met verschillende releases. Ook in 2023 breidt Nike de Air Max 1-lijn uit en doet dit met verschillende WMNS releases, waaronder de ‘Sofvi’. Er zijn nog geen foto’s opgedoken van de colorway. Op de mock-up is te zien dat de sneaker in zachte tinten zal verschijnen.

Vinyl collectable figuurtjes

De Nike Air Max 1 WMNS haalt zijn inspiratie uit de zachte vinyl collectable speeltjes uit Japan. Dit zijn speeltjes of figuurtjes die gemaakt zijn van zacht materiaal en vaak hinten naar actiefiguren of films. De figuurtjes worden voornamelijk verzameld door fans die hun collecties flink uitbreiden met de desbetreffende collectable figuurtjes.

De ‘Sofvi’ colorway komt met een off-white bovenwerk. De mudguard heeft een ombre-effect en heeft een roze kleur gekregen. Ook de oranje overlays die over het bovenwerk geplaatst zijn hebben een ombre-effect gekregen. Dit effect geeft de sneaker een speelse look en knipoogt naar de Japanse figuurtjes.

Het paartje komt met lichtblauwe details. De veterogen kleuren lichtblauw, evenals de buitenzool. De Swoosh op het middenpaneel heeft een zilveren kleur. Op de tong is het Nike Air logo geplaatst. De middenzool kleurt off-white en geeft de sneaker een retro uitstraling.

Bekijk hieronder de eerste mock-up beelden van de sneaker. Het is nog niet bekend wanneer de sneaker gereleased zal worden. Wel kunnen we de Nike Air Max 1 WMNS ‘Sofvi’ in 2023 verwachten. Houd onze releasekalender in de gaten en blijf up-to-date van de laatste nieuwsberichten.

Nike Air Max 1 WMNS Sofvi
Nike Air Max 1 WMNS Sofvi
Door: Lotte
Foto credits:@simon.steenberg/Complex

Productdetails

StylecodeFN7683-133
MerkNike
ModelNike Air Max 1
ColorwayOrange/Red/Beige
KleurOranje
DoelgroepMannen, Vrouwen
Beoordeling8.9 / 10 (583 stemmen)
Gepubliceerd
Bijgewerkt
In 2023 maakte de Nike Air Max 1 een opmerkelijke terugkeer, met een reeks fascinerende kleurstellingen en ontwerpen na zijn onderbreking van de scene. Een daarvan is de Nike Air Max 1 'Sofvi', geïnspireerd op Japans zacht vinyl speelgoed, dat zeer gewilde verzamelobjecten zijn in Japan. Details op de schoen, zoals een doorschijnende buitenzool en een origineel schoenendoosontwerp geïnspireerd op Japans speelgoed, dragen allemaal bij aan het speelse thema.

Het bovenwerk is wit en mosterdbruin, met wit leer en doorschijnende synthetische overlays. Chromen Swooshes sieren de zijkanten, aangevuld met elektrisch rood op het leren spatbord en kastanjebruine accenten op het hielmerk en het vetersysteem. 

Op de middenzool in gebroken wit staat Nike Air Max 1 in Japanse letters op de linkerschoen, terwijl prints in retrostijl de binnenzolen sieren met Nike Air Max en dezelfde tekst in het Japans. Intrigerend sneakerontwerp en Japanse speelgoedinspiratie zorgen samen voor een unieke en verleidelijke schoen.
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date