Skip to content
Newsfeed

Nike viert de Olympische Spelen met 55 schoenen in het ‘Electric Pack’

25 juli 2024 15:00
Nike viert de Olympische Spelen met 55 schoenen in het ‘Electric Pack’

Met de Olympische Spelen van 2024 voor de deur toont Nike zijn toewijding aan atleten met de lancering van het indrukwekkende ‘Electric Pack’. Deze collectie omvat maar liefst 55 unieke schoenen en presenteert het nieuwste op het gebied van ontwerp en technologie. Veel atleten zullen met deze schoenen strijden om de gouden medaille.

Het Nike ‘Electric Pack’

Het ‘Electric Pack’ draait om het iconische ‘Ostrich’ patroon, ook wel bekend als de ‘Safari’ print, die voor het eerst werd geïntroduceerd door de beroemde ontwerper Tinker Hatfield in 1987 op de Air Safari. Dit patroon, gecombineerd met de opvallende kleur ‘Total Orange’, zal te zien zijn op bekende modellen zoals de Alphafly 3, Air Max Dn en Pegasus 41. Daarnaast zien we ook schoenen voor verschillende sporten zoals voetbal, honkbal en skateboarding, inclusief de SB Dunk Low en de geheel nieuwe SB PS8.

Naast de schoenen zal het ‘Electric Pack’ ook bestaan uit twee futuristische zonnebrillen, de ‘Athena’ en ‘Zeus’, een knipoog naar de Griekse goden en de oorsprong van de Olympische Spelen in Griekenland.

Volgens Caroline Abero, Senior Director van Women’s Footwear and Apparel bij Nike, symboliseert deze collectie een nieuwe era in de sport. “We wilden iets creëren dat niet typisch is voor prestaties – het Safari patroon – en dit omvormen tot een symbool van deze nieuwe sporttijdperk,” zegt Abero. “We brengen sport en cultuur samen op het speelveld en creëren een nieuwe sportlook voor de volgende generatie.”

Het Nike ‘Electric Pack’ is wereldwijd gedropt op 24 juli 2024 bij Nike en geselecteerde retailers. Wanneer je op de button hieronder klikt, krijg je een overzicht van alle schoenen uit het pack.

Naast het ‘Electric Pack’ heeft Nike ook het ‘Blueprint’ pack gedropt voor de Olympsiche Spelen van 2024. Lees meer hier: Nike onthult ‘Blueprint Pack’ voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Nike Electric Pack
Nike Electric Pack
Nike Electric Pack
Nike Electric Pack
Nike Electric Pack
Nike Electric Pack
Nike Electric Pack
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date