Skip to content
Newsfeed

Nike onthult samenwerking met LEGO

23 augustus 2024 16:00
Nike onthult samenwerking met LEGO

Nike kondigt een meerjarig partnerschap aan met LEGO. De samenwerking weerspiegelt de gedeelde inzet van Nike en LEGO om creativiteit, plezier, sport en verbeeldingskracht aan te moedigen bij jong en oud. De eerste projecten van het duo zullen volgend jaar uitrollen.

LEGO is misschien wel een van het meest bekende speelgoedmerk ter wereld. In 1932 startte Ole Kirk Christiansen, een Deense meubelmaker, met het ontwikkelen van bouwsteentjes die gemakkelijk aan elkaar te zetten zijn. Tegenwoordig is het merk wereldwijd geliefd bij zowel kinderen als volwassenen.

Nike lijkt hierop in te spelen en kondigde via een Instagrampost een meerjarige partnerschap aan met LEGO Group. Beide merken zijn groot voorvechter van het recht van kinderen om te spelen en begrijpen beide merken dat creatieve en fysieke activiteiten essentieel zijn voor de ontwikkeling van kinderen.

Met de samenwerking wordt de verbeeldingskracht van LEGO® stenen gecombineerd met de ‘Just Do It’ mentaliteit van Nike.

“At Nike, we believe in the power of sport to move the world forward, and that starts with kids,” vertelt Cal Dowers, VP, Global Kids, in een statement. “We’re committed to creating a more accessible and inclusive future that inspires kids of all ages and abilities to be more active.”

“Together, with the LEGO Group, we’re excited to invite all kids into a new vision of sport and creative play” – Dowers.

Volgens Nike kunnen we het eerste project van het duo in 2025 verwachten. Het is nog niet bekend of we Nike sneakers met LEGO details kunnen verwachten, of juist LEGO sets in de vorm van Nike sneakers. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date