Skip to content
Newsfeed

Nike introduceert eerste breakdance sneaker: Nike Jam

17 juli 2024 09:39
Nike introduceert eerste breakdance sneaker: Nike Jam

In een campagne met graffitiartiest Futura introduceert Nike de Nike Jam, de eerste breakdance sneaker. Tijdens de Olympische Spelen in Parijs dit jaar maakt de sport breakdancing zijn debuut als Olympische sport. Genoeg reden dus voor een eigen sneaker. De Nike Jam dropt op 16 juli 2024 in verschillende colorways.

Nike Jam

In aanloop naar de Olympische Spelen introduceert Nike het Jam silhouet, een sneaker ontworpen voor breakers. Op 26 juli 2024 gaan de Olympische Spelen van start in Parijs. Een bijzondere sport dat dit jaar op de planning staat, is breakdancing. Speciaal voor dit debuut brengt Nike de Jam uit met een bijbehorende collectie ontworpen door Futura.

Beelden Nike

De Nike Jam is het product van zes jaar innovatie van Nike. De sneaker is uitgebreid getest in het Nike Sports Research Lab met input van breakdansers op alle niveaus van de sport. De sneaker maximaliseert het vermogen van danses om over gladde oppervlakken, beton en asfalt te glijden.

Beeld Nike

De Nike Jam gebruikt een drop-in middenzool van schuimrubber. De rubberen cupsole biedt tractie en grip. Met de sneaker brengt Nike ode aan de sport die enorm veel betekend heeft voor het merk. Zo is de ‘Black Gum’ colorway geïnspireerd op de draaitafel en microfoon die hiphop-dj’s en MC’s gebruiken.

De ‘Dark Driftwood’ colorway hint naar het karton op de vloer bij danswedstrijden. De derde colorway ‘White’ is in samenwerking met Futura gemaakt en brengt zijn iconische Break Train stuk uit 1980 tot leven op het silhouet. Futura is tevens de ontwerper van de bijbehorende collectie, inclusief de federatiekits voor de Verenigde Staten, Korea en Japan.

“Building on my history of collaborating with Nike, I’m very honored and grateful to be chosen to participate in this collection,” vertelt Futura. “The outcome is amazing. The Jam is a beautiful, brand-new model that’s been created from the ground up for what the dancers themselves want to perform and feel comfortable in.”

Release

De Nike Jam met bijbehorende kledingcollectie dropt op 16 juli 2024 bij Nike en geselecteerde retailers. De USA, Korea en Japan federatie kits zullen wereldwijd beschikbaar zijn op 1 augustus 2024. De Futura x Nike Jam ‘White’ komt uit in het najaar van 2024.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date