Skip to content
Newsfeed

Dingyun Zhang en adidas werken opnieuw samen aan de Samba

9 oktober 2024 11:40
Dingyun Zhang en adidas werken opnieuw samen aan de Samba

Dingyun Zhang heeft opnieuw de handen ineengeslagen met adidas. Eerder dit jaar, in mei 2024, introduceerde het duo al een uniek ontwerp van de Samba. Nu, op 18 oktober 2024, staan er twee nieuwe colorways op de planning.

Zhang is een opkomend modeontwerper en creatief talent uit Beijing, China, met een sterke achtergrond in mode en design. Zijn focus ligt op innovatieve materialen en een futuristische esthetiek (vooral puffers), wat duidelijk naar voren komt in deze twee nieuwe versies van de Samba.

De eerste sneaker in deze collectie, de ‘White Vapor’, heeft een strak en minimalistisch ontwerp. Het bovenwerk is volledig vervaardigd uit premium suède in een frisse, witte kleur. Net als bij de eerdere release beschikt deze sneaker over een comfortabele padded collar, een kenmerkende touch van Zhang.

Voor wie liever een meer gedurfde sneaker wil, heeft Zhang de ‘Brooxi’ ontworpen. Deze variant heeft een basis van Oxidized Brown suède, aangevuld met opvallende Hyper Crimson accenten op de oversized foam kraag en de veters. Beide sneakers zijn voorzien van co-branded tonglabels, wat de samenwerking tussen Zhang en adidas extra benadrukt.

Het Dingyun Zhang x adidas Samba pack is vanaf 18 oktober 2024 verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en adidas.

Ben je benieuwd naar de eerdere adidas Samba colorway die is gedropt? Check dan: Dingyun Zhang geeft een innovatieve draai aan de adidas Samba.

Dingyun Zhang x adidas Samba
Dingyun Zhang x adidas Samba
Dingyun Zhang x adidas Samba
Dingyun Zhang x adidas Samba
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date