Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme ASICS Gel-NYC FAQ

11 augustus 2024 17:17
De ultieme ASICS Gel-NYC  FAQ

De ASICS GEL-NYC, een van de recentste silhouetten van het Japanse label. De sneaker werd in 2023 geïntroduceerd in een samenwerking met Awake NY. Sinds het chunky silhouet zijn debuut maakte, heeft de ASICS GEL-NYC er al veel colorways bij gekregen.

Mocht je van plan zijn om een ASICS GEL-NYC te scoren, maar weet je even niet zo goed welke maat je moet kiezen. Of ben je benieuwd naar de fit van de sneaker, lees dan door. In deze FAQ beantwoorden we al je vragen rondom de ASICS GEL-NYC.

FAQ: ASICS GEL-NYC

Beeld ASICS

De ASICS Gel-NYC is misschien wel de populairste sneaker van ASICS op dit moment. Het model heeft een modern design dat inspiratie haalt uit silhouetten uit de archieven van ASICS. Het bovenwerk van het silhouet haalt inspiratie uit de GEL-Nimbus 3, die in de 2000s geïntroduceerd werd.

Een andere sneaker die als inspiratiebron is gebruikt, is de GEL-CUMULUS 16. De technische specificaties worden gecombineerd met retro-invloeden op de upper. De GEL-technologie in de zool biedt demping en comfort.

ASICS GEL-NYC FAQ
Beeld Asphaltgold

De sneaker is met zijn strakke design en vooruitstrevende technologieën een favoriet bij veel sneakerliefhebbers. In deze FAQ beantwoorden we de meest gestelde vragen over de ASICS GEL-NYC.

Wanneer kwam de ASICS GEL-NYC uit?

De ASICS GEL-NYC werd in januari 2023 geïntroduceerd in samenwerking met Awake NY. De eerste colorways die gereleased werden, waren de ‘Green Blue Slate’ en ‘Gothic Grape’. Sinds de sneaker zijn debuut maakte, zijn er veel volgende colorways uitgebracht.

Awake NY x ASICS Gel-NYC 'Green Blue Slate'

1201A850-022 · Prijs vanaf €116,-

Naar alle aanbieders

Awake NY x ASICS Gel-NYC 'Gothic Grape'

1201A850-020 · Prijs vanaf €110,-

Naar alle aanbieders

Valt de ASICS GEL-NYC op maat?

Ja, de ASICS GEL-NYC valt op maat. Je kunt dus gerust je gebruikelijke maat bestellen. Let wel goed op met US en UK sizing.

Is de ASICS GEL-NYC comfortabel?

Het GEL-NYC is een erg comfortabel silhouet. De sneaker gebruikt technologieën die ook gebruikt worden in de GEL-NIMBUS 3 en de GEL-CUMULUS 16. De GEL-technologie in de zool biedt demping en comfort bij iedere stap.

Welke ASICS GEL-NYC varianten zijn er?

Sinds de ASICS GEL-NYC gereleased werd in 2023, zijn er veel verschillende colorways verschenen van de sneaker. In 2024 introduceerde ASICS de GEL-NYC 2055. De sneaker lijkt erg veel op zijn voorganger, maar haalt daarnaast ook inspiratie uit de designs van de GEL-CUMULUS 16, GT-2050 en GT-2060.

ASICS Gel-NYC 2055 'Cream & Pure Silver'

1203A542-100 · Prijs vanaf €111,-

Naar alle aanbieders

ASICS Gel-NYC 2055 'Pale Oak'

1203A542.200 · Prijs vanaf €111,-

Naar alle aanbieders

Van welke materialen is de GEL-NYC gemaakt?

De ASICS GEL-NYC is gemaakt van diverse materialen. De upper gebruikt ademend mesh. Over het silhouet zijn leren en suède overlays geplaatst die de sneaker stevigheid bieden.

Kun je hardlopen of sporten met de GEL-NYC?

De ASICS GEL-NYC is ontworpen als lifestyle sneaker, maar kan ook gebruikt worden als sportschoen. We raden je echter af om met de sneaker hard te lopen. ASICS heeft een hoop andere silhouetten die meer geschikt zijn voor hardlopen, denk hierbij aan de Superblast 2 of de GT-2000.

Waar kun je ASICS GEL-NYC schoenen kopen?

De ASICS sneaker is bij veel verschillende verkooppunten te verkrijgen. Bekijk in de Sneakerjagers zoekmachine waar je favoriete colorway te verkrijgen is en scoor jouw volgende paar. De shops in de Sneakerjagers zoekmachine zijn betrouwbaar.

Is de ASICS sneaker waterbestendig?

De ASICS GEL-NYC sneaker is gemaakt van mesh en is dus niet waterbestendig. Er zijn verschillende sprays die je kunt gebruiken om water tegen te houden, maar gebruik hiervan is niet zonder risico.

Kun je de ASICS GEL-NYC in de wasmachine doen?

Nee, het wordt afgeraden de sneaker in de wasmachine te doen. De ASICS GEL-NYC is gemaakt van mesh, leer en suède, materialen die geen groot fan zijn van de wasmachine.

Hoe style je de ASICS GEL-NYC?

Het sportieve design van de ASICS GEL-NYC is op verschillende manieren te stylen. Van een korte broek tot aan een baggy jeans – het tijdloze model is op oneindig veel manieren te dragen.

ASICS Gel-Nyc 'Strawberries & Cream'

1203A383-104 · Prijs vanaf €170,-

Naar alle aanbieders

ASICS GEL-NYC 'Cloud Grey'

1203A663-101 · Prijs vanaf €150,-

Naar alle aanbieders

ASICS Gel NYC 'Cream Oyster Grey'

1201A789-103 · Prijs vanaf €110,-

Naar alle aanbieders

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date