Skip to content
Editorial

De comeback van de PUMA Speedcat werd groots gevierd tijdens Fitstop event – recap

30 augustus 2024 16:42
De comeback van de PUMA Speedcat werd groots gevierd tijdens Fitstop event – recap

Een silhouet dat vrijwel niemand aan had zien komen maakte dit jaar zijn comeback: de PUMA Speedcat. De sneaker werd in 1999 geïntroduceerd voor de racecommunity. Met de Speedcat bracht PUMA de stijl van het circuit naar de straat en deed dit met succes. Nu, ruim 20 jaar later, brengt PUMA het geliefde silhouet terug.

Ter viering van deze comeback organiseerde PUMA het Fitstop event. Sneakerjagers was hierbij en deed live verslag. Lees hier alles over het PUMA Speedcat Fitstop event.

PUMA Speedcat

Het is misschien wel de it-sneaker van het seizoen: de PUMA Speedcat. Ontworpen als raceschoen, omarmd als lifestyle sneaker. De Speedcat maakt na ruim 20 jaar zijn comeback en wordt gedragen door een nieuwe generatie motorfans en de fashion community. Om de terugkomst van de PUMA Speedcat te vieren, organiseerde PUMA het Fitstop event in Amsterdam.

Foto’s Sneakerjagers

Onder het genot van drankjes en hapjes werden artiesten, content creators en partners uitgenodigd om een van de PUMA Speedcat colorways, ‘Black’ of ‘Red’, te stylen. Sneakerjagers was ook uitgenodigd en deed live verslag via het Instagramaccount (@sneakerjagers).

Recap event

Om twee uur ’s middags druppelden de eerste gasten binnen. Na het melden bij de ingang, ontving elke aanwezige de PUMA Speedcat in de colorway ‘Red’ of ‘Black’. De locatie was precies wat je zou verwachten bij een event voor de Speedcat; met een motor midden in de ruimte en PUMA racekleding aan de muren.

Na het ontvangen van de PUMA Speedcat konden de gasten neerploffen op de banken en tegen elkaar racen met de aanwezige gameconsoles. Onder het genot van een drankje werd de sneaker aangetrokken en werd iedereen in de Fitstop verwacht.

PUMA Speedcat
PUMA Speedcat

Fitstop

De Fitstop is precies wat je zou denken bij het horen van de term: een pitstop voor outfits. Speciaal voor het event waren de dames van de Rotterdamse kledingboetiek ANSH46 uitgenodigd. Met meerdere rekken kleding van uiteenlopende merken als Martine Rose, Rick Owens, Chopova Lowena, Ottolinger en natuurlijk PUMA werden de beste outfits samengesteld.

In de pashokjes kon iedereen zich omkleden en laten stylen met de benodigde sieraden en accessoires. Met de gestylede outfits en de Speedcat aan de voeten kon de aanwezigen één voor één naar de glambot á la Met Gala, maar dan de versnelde variant, om hun clip op te nemen. Staande op het plateau werd iedereen gevraagd om hun beste poses aan te nemen.

Borrel

De clips waren vervolgens direct te bekijken en konden op de socials geplaatst worden. Rond het einde van de middag vond de borrel plaats in de zitruimte. Gasten uit verschillende richtingen konden onder het genot van een drankje, hapje en relaxte achtergrondmuziek elkaar ontmoeten of het tegen elkaar opnemen in een virtuele race.

Nadat de laatste gasten hun PUMA Speedcat in ontvangst genomen hadden en hun clip geschoten hadden, kwam het event tot zijn einde. De laatste hapjes en drankjes werden geserveerd en rond acht uur namen de laatste aanwezigen afscheid van elkaar.

Wij hebben enorm genoten en willen graag PUMA bedanken voor de uitnodiging! Bekijk hieronder meer sfeerbeelden van het Speedcat Fitstop event. Vergeet niet Sneakerjagers te volgen op Instagram (@sneakerjagers) om als eerste op de hoogte te zijn van dit soort events.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date