Skip to content

Bob Marley x adidas SL 72 'One Love'

JR7973
100% upvoted
12 oktober 2024 12:00

De Bob Marley x adidas SL 72 ‘One Love’ heeft een releasedatum

De Bob Marley x adidas SL 72 ‘One Love’ heeft een releasedatum

Na lang wachten is het eindelijk zover! Op dinsdag 15 oktober 2024 om 10.00 uur ’s ochtends dropt adidas de Bob Marley x adidas SL 72 ‘One Love’. Deze speciale editie zal beschikbaar zijn via adidas en geselecteerde retailers. De sneaker brengt een eerbetoon aan Marley’s erfenis en muziek, en combineert de tijdloze look van de SL 72 met unieke designkenmerken geïnspireerd op de ‘One Love’ message van de reggaelegende.

Bob Marley x adidas SL 72 'One Love'

Benieuwd naar het verhaal achter de sneaker? Scroll dan vooral verder voor meer details.

adidas SL 72 Bob Marley One Love
adidas SL 72 Bob Marley One Love
adidas SL 72 Bob Marley One Love
Door: Mariëlle
Tags:#adidas
Foto credits:adidas
28 februari 2024 10:00

adidas eert reggae legende Bob Marley met speciale SL 72 release

adidas eert reggae legende Bob Marley met speciale SL 72 release

Door de jaren heen heeft adidas verschillende releases uitgebracht als eerbetoon aan de legendarische Bob Marley. Denk aan de samenwerking uit 2008 met Marley’s platenlabel, Tuff Gong, de adidas Samba in 2021 in samenwerking met AFC Ajax, en de recente Fear of God kledingcollectie. Nu in 2024, komen ze voor het eerst officieel samen met de release van de Bob Marley x adidas SL 72 ‘One Love’.

De keuze voor de adidas SL 72 lijkt te zijn geïnspireerd door een foto uit 1976 waarop Marley precies dezelfde schoenen draagt, wat een nostalgische connectie tussen vroeger en nu creëert.

Bob Marley adidas SL 72
Bob Marley met de adidas SL 72 | Foto van Dennis Morris

Deze speciale editie van de SL 72 heeft een strak zwarte basis. Op deze basis zijn verschillende materialen te zien zoals leer op de Three Stripes en zacht suède op de teen. De tussenzool is subtiel versierd met de kleuren van de Rastavlag: groen, goud en rood. Marley’s handtekening prijkt in gouden letters op de laterale hiel, terwijl zijn naam en een grafische afbeelding van zijn gezicht te zien zijn op de tong van de schoen.

De release van de Bob Marley x adidas SL 72 ‘One Love’ wordt verwacht in de zomer van 2024. Blijf op de hoogte van verdere updates en details over deze samenwerking door regelmatig de Sneakerjagers nieuwspagina te raadplegen.

Door: Mariëlle
Foto credits:adidas

Productdetails

StylecodeJR7973
Merkadidas
Modeladidas SL 72
ColorwayCore Black/Cloud White/Off White
KleurZwart
DoelgroepMannen, Vrouwen
Releasedatumdinsdag om 10:00
Beoordeling10 / 10 (12 stemmen)
Gepubliceerd
Bijgewerkt
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date