Skip to content
Brand

adidas en BAPE presenteeren collectie for Damian Lillard met twee Dame 9 colorways en apparel

30 augustus 2024 09:33
adidas en BAPE presenteeren collectie for Damian Lillard met twee Dame 9 colorways en apparel

BAPE slaat opnieuw de handen ineen met adidas en onthult twee colorways van de Dame 9, het nieuwe signature silhouet van NBA-speler Damian Lillard. De sneaker verschijnt in twee colorways, ‘Better Scarlet’ en ‘Black & Green’, die het welbekende ABC-Camo print van BAPE gebruiken. De collab dropt op 31 augustus 2024 met deze twee nieuwe colorways en een bijpassende kledingcollectie. 

BAPE x adidas Dame 9

BAPE en adidas tonen keer op keer dat de twee maar al te goed samenwerken. In 2023 vierde BAPE zijn 30-jarige bestaan en deed dit met een verschillende releases, waaronder de Forum Low ’84, Stan Smith en Superstar. De volgende samenwerking betreft de Dame 9, een nieuwe basketbalschoen.

Basketballer Damian Lillard is het brein achter dit nieuwe adidas silhouet. De NBA-speler met rugnummer #0 speelt voor de Milwaukee Bucks is een grote naam in de basketbalwereld en is daarnaast de oprichter van Formula Zero, een trainingsprogramma voor jongeren. Eerder in 2024 toonde Lillard zijn eerste sneaker voor adidas.

De adidas Dame 9 heeft een gestroomlijnd design. Op het bovenwerk zijn rubberen overlays geplaatst die de sneaker grip en stevigheid geven. Het lijkt erop dat Lillard voor de roll-out van dit model de hulp van een oude bekende heeft gevraagd. In 2018 werkte BAPE aan de Dame 4, de voorganger van de Dame 9.

De BAPE x adidas Dame 9 dropt in de twee colorways ‘Better Scarlet’ en ‘Black & Green’. De limited edition collectie van adidas en BAPE for Damian Lillard is verkrijgbaar vanaf 31 augustus 2024 via adidas CONFIRMED, geselecteerde retailers en via BAPE.COM. Bekijk hieronder de officiële beelden van de collectie en houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor meer sneakers en collecties zoals deze.

BAPE x adidas Dame 9 'Black & Green'

JH6358 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders

BAPE x adidas Dame 9 'Better Scarlet'

IH0786 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date