Skip to content
Newsfeed

BAPE onthult eerste Tech Runner-model Shark Sta

3 oktober 2024 12:12
BAPE onthult eerste Tech Runner-model Shark Sta

BAPE lijkt het heft in eigen handen te nemen en onthult eerste Tech Runner sneaker, genaamd de Shark Sta. BAPE stond recent nog onder vuur nadat Nike het merk voor de rechter sleepte wegens het kopiëren van designs. Het ontwerpen van een eigen sneaker is dan ook mogelijk een tactische zet.

Het kan bijna geen toeval zijn dat Nigo, de oprichter van BAPE, in dezelfde week dat hij zijn eerste samenwerking met Nike uitbrengt, ook een compleet nieuw BAPE-silhouet onthult. BAPE, kort voor A Bathing Ape, stond langere tijd onder vuur voor het kopiëren van designs zoals de Air Force 1, Air Jordan 1 High en Nike Dunk.

In 2023 barstte de bom: Nike daagde BAPE voor de rechter, en ruim een jaar later kwamen de twee merken tot een schikking. In de week dat Nigo zijn eerste samenwerking met Nike dropt, de Air Force 3, zien we ook een volgend silhouet van BAPE (dat voor het eerst niet lijken op een Nike creatie).

De BAPE Shark Sta heeft een chunky en sportief silhouet. Het bovenwerk is opgebouwd uit mesh, leer en suède. Op de zijkanten zijn de kenmerkende haaientanden geplaatst, die ook verschijnen op andere designs van BAPE. Ook verschijnt het iconische STA-logo op de zool.

De sneaker verschijnt in een groene en blauwe colorway die beide een camo-print op de upper hebben. Het is nog niet bekend wanneer de BAPE Shark Sta zijn debuut zal maken. Wel kunnen we het model in oktober 2024 verwachten.

Bekijk de officiële beelden van de sneaker hieronder en houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates.

BAPE Shark Sta
BAPE Shark Sta
BAPE Shark Sta
BAPE Shark Sta
BAPE Shark Sta
BAPE Shark Sta
BAPE Shark Sta
BAPE Shark Sta
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date