Skip to content
Newsfeed

De ASICS GEL-NYC™ combineert oud en nieuw in een uniek design

7 juni 2024 19:33
De ASICS GEL-NYC™ combineert oud en nieuw in een uniek design

Het GEL-NYC™ is het nieuwste silhouet van ASICS. De sneaker is slechts een jaar oud, maar heeft al vele harten veroverd. Het silhouet haalt zijn inspiratie uit voorgaande modellen als de GEL-NIMBUS™ 3, GEL-MC PLUS™ V en de GEL-CUMULUS™ 16. Lees hier meer over het design.

ASICS GEL-NYC™

Ondanks dat de ASICS GEL-NYC™ nog niet zo oud is als de meeste ASICS silhouetten, heeft de sneaker wel de retro uitstraling die men associeert met ASICS. Het model werd in 2023 geïntroduceerd in een samenwerking met Awake NY. Niet veel later verschenen de eerste reguliere releases van het silhouet.

Voor de sneaker heeft ASICS voorgaande silhouetten uit de archieven gehaald. Het model haalt zijn inspiratie uit de hardloopschoenen uit de jaren 00 en combineert dit met het DNA van de wereldstad New York, zoals de naam al doet vermoeden.

Voor het model is de GEL-NIMBUS™ 3 als centraal punt gebruikt en combineert ASICS diverse technologieën van modellen als GEL-MC PLUS™ V en GEL-CUMULUS™ 16. Dit uit zich in een retro uitziende sneaker met vooruitstrevende technologieën.

De GEL™ technologie in de middenzool en het gebruik van lightweight foam geven de sneakers demping en comfort. De upper van mesh laat de sneaker ademen. Een perfecte sneaker voor sportactiviteiten en dagelijks gebruik.

Sinds de introductie van de sneaker is het silhouet gebruikt in samenwerkingen met namen als Bodega, Hidden. NY, EMMI en Cecilie Bahnsen.

EMMI x ASICS GEL NYC
EMMI x ASICS GEL-NYC™ WMNS ‘Huddle Yellow’

EMMI x ASICS GEL-NYC WMNS 'Huddle Yellow'

1202A498-100 · Prijs vanaf €109,-

Naar alle aanbieders

Bekijk alle colorways in de Sneakerjagers sneakerzoekmachine. Vergeet niet de Sneakerjagers app te downloaden en blijf up-to-date van de laatste releases.