Skip to content
Newsfeed

adidas brengt speciaal pack uit ter ere van 75-jarig bestaan

16 augustus 2024 13:26
adidas brengt speciaal pack uit ter ere van 75-jarig bestaan

adidas bereikt in 2024 een bijzondere mijlpaal. Op 18 augustus 1949 startte Adi Dassler de ‘Adolf Dassler adidas Schuhfabrik‘ in Herzogenaurach, en dat is inmiddels 75 jaar geleden. Natuurlijk laten ze dat niet ongemerkt voorbijgaan. In plaats van één speciale sneaker te droppen, komt het merk met een hele collectie: het ‘75th Anniversary’ pack. Het pack bevat een aantal van hun meest iconische modellen, die allemaal een stukje geschiedenis met zich meedragen. Check de Samba, Gazelle, Handball Spezial en SL 72 hier!

Het adidas ‘75th Anniversary’ pack

De Samba, een tijdloze klassieker, komt in een elegante kleurencombinatie van ‘Core Black’ en ‘Cloud White’. Met luxe leer, een volledig zwarte zool en een suède toe overlay, is deze versie een verfijnde make-over van het oorspronkelijke design.

adidas Samba 75
adidas Samba 75

De Gazelle en Handball Spezial voegen wat kleur toe aan de collectie. De Gazelle straalt in een fel ‘Team College Gold’ suède, terwijl de Handball Spezial opvalt met zijn ‘College Royal’ blauwe tint. Beide sneakers zijn voorzien van het grote ’75’ logo op de linkerenkel en de data ‘18.08.1949’ & ‘18.08.2024’ gedrukt aan de binnenkant, een knipoog naar het jubileum.

Gazelle 75
Handball Spezial

Als laatste bevat het pack ook de SL 72, een model dat voor het eerst werd uitgebracht voor de Olympische Spelen van 1972. Deze sneaker heeft een frisse look met witte nylon panelen en accenten van rood en crème suède. De klassieke gumzool maakt het ontwerp af.

SL72

De SL 72 is al gedropt bij adidas, deze shop je via de button hieronder! Wanneer de rest van het pack dropt, is nog even afwachten. Er wordt verwacht dat dit op 18 augustus 2024 zal zijn, precies op de dag dat adidas officieel werd opgericht. Blijf op de hoogte door regelmatig de Sneakerjagers nieuwspagina te bekijken!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date